Fazolové lusky na smetaně

 30 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Zelené Fazolové Lusky (Čerstvé, Mražené Či Z Plechovky)200 g
Rostlinná Smetana (Ideálně Zakysaná Např. Sojkyška Či Veganský Jogurt)
Ocet
Bramborový Či Kukuřičný Škrob
Sůl4 špetky
Pepř1/2 lžičky
Brambory, (Případně Také Tofu Natural S Černou Solí A Kurkumou)
Reklama
Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky jsou plné bílkovin a vitamínů, navíc jsou výborné a vhodné ke mnoha pokrmům. Zkuste je udělat třeba na rostlinné smetaně!

Do kastrolu s trochou vody vhodíme zelené lusky a nejsou-li mražené či z plechovky, tak vaříme do měkka (mražené a z plechovky stačí ohřát). Přidáme rostlinnou smetanu, osolíme (pozor - lusky z konzervy jsou slané) a opepříme. Nemáme-li zakysanou smetanu, přidáme ještě lžíci octa. Zahustíme lžící škrobu rozmíchanou s vodou nebo jíškou (možno i instantní) a mícháme do zhoustnutí. Není-li omáčka dost hustá, necháme vyvařit nebo přidáme další škrob či jíšku. Podáváme s vařenými bramborami. Doporučuji přidat na oleji zprudka opečené plátky tofu, které jsme předtím poprášili černou solí (to je nutné pro získání vaječné chuti) a kurkumou (kvůli barvě).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Dýňové rizoto po jamajsku
Burritos s guacamole
No Internet Connection