Fazolové lusky jsou plné bílkovin a vitamínů, navíc jsou výborné a vhodné ke mnoha pokrmům. Zkuste je udělat třeba na rostlinné smetaně!
Do kastrolu s trochou vody vhodíme zelené lusky a nejsou-li mražené či z plechovky, tak vaříme do měkka (mražené a z plechovky stačí ohřát). Přidáme rostlinnou smetanu, osolíme (pozor - lusky z konzervy jsou slané) a opepříme. Nemáme-li zakysanou smetanu, přidáme ještě lžíci octa. Zahustíme lžící škrobu rozmíchanou s vodou nebo jíškou (možno i instantní) a mícháme do zhoustnutí. Není-li omáčka dost hustá, necháme vyvařit nebo přidáme další škrob či jíšku. Podáváme s vařenými bramborami. Doporučuji přidat na oleji zprudka opečené plátky tofu, které jsme předtím poprášili černou solí (to je nutné pro získání vaječné chuti) a kurkumou (kvůli barvě).