Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně
 30 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
zelené fazolové lusky (čerstvé, mražené či z plechovky)200 g
rostlinná smetana (ideálně zakysaná např. sojkyška či veganský jogurt)
ocet
bramborový či kukuřičný škrob
sůl4 špetky
pepř1/2 lžičky
brambory, (případně také tofu natural s černou solí a kurkumou)
Reklama

Fazolové lusky jsou plné bílkovin a vitamínů, navíc jsou výborné a vhodné ke mnoha pokrmům. Zkuste je udělat třeba na rostlinné smetaně!

Do kastrolu s trochou vody vhodíme zelené lusky a nejsou-li mražené či z plechovky, tak vaříme do měkka (mražené a z plechovky stačí ohřát). Přidáme rostlinnou smetanu, osolíme (pozor - lusky z konzervy jsou slané) a opepříme. Nemáme-li zakysanou smetanu, přidáme ještě lžíci octa. Zahustíme lžící škrobu rozmíchanou s vodou nebo jíškou (možno i instantní) a mícháme do zhoustnutí. Není-li omáčka dost hustá, necháme vyvařit nebo přidáme další škrob či jíšku. Podáváme s vařenými bramborami. Doporučuji přidat na oleji zprudka opečené plátky tofu, které jsme předtím poprášili černou solí (to je nutné pro získání vaječné chuti) a kurkumou (kvůli barvě).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
Řepné karbanátky
No Internet Connection