25. 07. 2023
Většina půdy se v současnosti používá k pěstování rostlin pro krmení zvířat. „Veganuary“ (tzv. měsíční veganská výzva; v Česku funguje např.
01. 03. 2022
Vaječný bílek je jednou z nejdůležitějších proteinových komponent potravinářské výroby. První hodnocení environmentálních dopadů výroby bílkového proteinu - ovalbuminu - s pomocí vláknité houby...
28. 11. 2021
Rostlinné alternativy masných výrobků se dostaly do supermarketů, restaurací i do domácností z velké části díky společnostem Beyond Meat a Impossible Foods. Dnes najdete rostlinné...
03. 05. 2021
Britský ministr průmyslu a obchodu Kwasi Kwarteng zvažuje jako jednu možnost řešení změny klimatu „plně veganskou stravu“ a uvádí, že lidé budou muset změnit svůj životní...
21. 03. 2021
Bio-technologická společnost Bond Pet Foods si od svého prototypu slibuje, že v roce 2023 odstartuje komerční prodej bezmasých krmiv pro domácí mazlíčky. Bio-technologický...
04. 10. 2020
Proč je veganství logické, humánní a jednodušší než kdy dřív Autorka:
21. 09. 2020
Zpráva, kterou vydal nezávislý think tank RethinkX, předpovídá, že do roku 2030 moderní potraviny svou kvalitou překonají ty současné a budou...
03. 05. 2020
Až se do historie zapíše COVID-19, přikloníme se k tomu, že hlavní příčinou byla...
02. 04. 2020
Pandemie koronaviru je dalším alarmujícím znamením, že musíme provést radikální změny. Mnoho bezpečnostních opatření s ní spojených pomáhá i planetě.
19. 01. 2020
Jde o tu nejzásadnější zprávu, jakou kdy lidstvo obdrželo: celkový úpadek života na Zemi. Nedávný vyčerpávající posudek o celkovém stavu přírody dokládá, že život na naší planetě je ve vážném...
24. 09. 2019
Zatímco vědci pokračují ve výzvách k okamžitému vyřazení fosilních paliv z globálního trhu, aby se zamezilo klimatické katastrofě, mezinárodní tým expertů v lednu představil návrh...
14. 01. 2019
Zdanění červeného masa by podle nového výzkumu ušetřilo mnohé životy a přivedlo miliardy do zdravotnictví. Dle výzkumu by se cena slaniny a párků zdvojnásobila, kdyby byly brány v potaz škodlivé...
28. 12. 2018
Ve čtvrtek 1. listopadu si vegani po celém světě připomínají vznik slova začínajícího písmenem „v“.
21. 08. 2018
Na cestě k udržitelnějším a ohleduplnějším způsobům výroby potravin leží řada překážek. Jednou z nich je názor, že udržitelnosti můžeme dosáhnout pouhou modifikací současných praktik živočišné...
11. 07. 2018
Nejstarší národní univerzitní stravovací zařízení, Harvard University Dining Services (HUDS) se učí nové veganské recepty a postupy. Na začátku května se šéfkuchaři Harvardského stravovacího...
29. 06. 2018
Aktuálně největší analýza odhalila obrovskou ekologickou stopu hospodářských zvířat – poskytují pouze 18 % kalorií, ale zabírají až 83 % zemědělské plochy. Vyhýbání se masu a mléčným...
07. 03. 2018
Organizace Greenpeace International zveřejnila tento týden oznámení, v němž apeluje ke snížení globální živočišné výroby a spotřeby o 50 % do roku 2050, aby se zabránilo hrozícím...
18. 02. 2018
[HuffPost] Více než 200 vědců, akademiků a odborníků podepsalo otevřený dopis adresovaný příštímu generálnímu řediteli Světové zdravotnické organizace, aby během svého působení zařadil...
14. 02. 2018
[The Guardian / James Cameron & Suzy Amis Cameron] Pokud chceme uchovat majestátní národní parky, čistý vzduch a vodu pro příští generace, musíme zatlačit na lídry, aby mluvili o dopadu jídla...
08. 01. 2018
Studie vypracovaná společností Grand View Research, Inc. zjistila, že světový trh s alternativami mléčných výrobků, jež zahrnují rostlinná mléka, sýry, zmrzliny a jogurty, by měl vzrůst do roku...
Strana 1 z 3