#alternativy


Fermentace: Převrat ve výrobě alternativních proteinů?

28. 06. 2021

Maso, vejce a mléčné výrobky — primárněz velkochovů — byly pro lidi


Produkce masa v Německu klesla, poptávka po rostlinných alternativách trhá rekordy

02. 06. 2021

Produkce masa v Německu poklesla, zatímco nabídka po rostlinných alternativách stále stoupá. Čtěte také:


Evropská unie odmítla cenzuru rostlinných alternativ

26. 05. 2021

Návrh 171 měl znemožnit označovat rostlinné produkty výrazy, které jakkoliv odkazují k živočišnému mléku. Evropská unie jej ale zamítla, jak informuje organizace ProVeg....


Bývalá mléčná farma přešla na produkci veganského ovesného mléka

13. 04. 2021

Jay a Katja Wilde z anglické farmy Bradley Nook Farm, o kterých byl natočen veganský dokumentární film 73 Cows, nyní vyrábějí ovesné mléko prodávané v opakovaně použitelných...


Startup vyrábí bez porážky první kuřecí bílkovinu pro psy a kočky

21. 03. 2021

Bio-technologická společnost Bond Pet Foods si od svého prototypu slibuje, že v roce 2023 odstartuje komerční prodej bezmasých krmiv pro domácí mazlíčky. Bio-technologický...


20 nejlepších rostlinných alternativ vajec

01. 03. 2021

Existuje široký výběr možností, jak při pečení a vaření nahradit vejce. Není tedy důvod nadále podporovat vaječný průmysl. Můžete si sami vyzkoušet, jak jednoduché je vejce nahradit.


Lobby mlékárenského průmyslu chystá další cenzuru rostlinných alternativ

21. 01. 2021

Ve středu 27. ledna 2021 se bude v Evropské unii rozhodovat o návrhu 171, který by ještě více posílil cenzuru alternativ mléčných výrobků. Organizace ProVeg spolu se společnostmi...


Britové snižují svou spotřebu masa: v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví

04. 11. 2020

Téměř 13 milionů Britů v anketě uvedlo, že během lockdownu na začátku roku snížilo spotřebu masa. Spolu s tím, jak miliony Britů omezují spotřebu masa, se v Londýně otevírá...


EU rozhodla: Veganské burgery se přejmenovávat nemusí

23. 10. 2020

Evropský parlament v pátek hlasoval o navrhovaném zákazu označovat jako burgery či klobásy produkty, které neobsahují maso.  Kdy už burger není burgerem? Když v něm...


Britská továrna na veganské potraviny slibuje vznik 300 nových pracovních míst

02. 10. 2020

Heather Mills, veganská podnikatelka a mediální osobnost, oznámila, že v následujících měsících plánuje otevřít novou továrnu na rostlinné produkty, která umožní vznik 300 nových...


Polská mlékárenská společnost přešla na plně rostlinnou výrobu

24. 07. 2020

Polská mlékárenská společnost Jogurty Magda, která působí na trhu od roku 1991, přešla kompletně na rostlinnou výrobu. Rodinná firma, která se zabývala výrobou klasických...


Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni

18. 05. 2020

Seitanové „kuřecí“ burgery a veganské párky se možná jeví jako fenomén současné doby, ale rostlinné náhražky masa ve...


Šéfkuchaři nerozeznali rostlinné maso od živočišného

07. 02. 2019

Dokáží profesionální šéfkuchaři rozlišit maso živočišného a rostlinného původu? Cityline TV vyzvala dva zkušené šéfkuchaře k účasti na chuťovém testu. A výsledek? Ani jeden z nich nedokázal s...


Veganský burger v supermarketu předčil v prodeji hovězí

18. 05. 2018

V nedávném rozhovoru s Forbes odhalil Ethan Brown, zakladatel a výkonný ředitel firmy Beyond Meat, že jejich populární veganský Beyond Burger za období 5 týdnů předčil v prodeji...


IKEA již brzy nabídne veganské hotdogy

14. 05. 2018

Mezinárodní řetězec obchodů s nábytkem IKEA na svém instagramu zveřejnil informaci, že v restauraci švédské pobočky v Malmö testují rostlinné hotdogy. Finální verze této lahůdky by se měla v...


Veganské čokoládové lanýže jsou nejchutnější velikonoční pamlsek ve Velké Británii

13. 03. 2018

[The Guardian] Lískooříšková křupavá pochoutka značky Booja-Booja zvítězila v testu 142 velikonočních čokolád pořádaném institutem Good Housekeeping. Veganská velikonoční laskomina,...


Rostlinné „maso“ je tak lahodné, že na to evropský masný průmysl musí reagovat

16. 01. 2018

[The Economist] Holandský Vegetariánský řezník čelí nejnovějšímu útoku za označení na etiketách. V Holandsku je osvědčeným lékem na kocovinu „Kapsalon“, což je zdravá směs hranolek, roztaveného...


Trh s bezmléčnými produkty má do roku 2024 dosáhnout 35 miliard dolarů.

08. 01. 2018

Studie vypracovaná společností Grand View Research, Inc. zjistila, že světový trh s alternativami mléčných výrobků, jež zahrnují rostlinná mléka, sýry, zmrzliny a jogurty, by měl vzrůst do roku...


Trh s masem bez masa v roce 2020 dosáhne 5,2 mld.$

17. 11. 2017

Dle předpovědí společností zabývajících se průzkumem trhu budou rostlinné alternativy masa v následujících čtyřech letech na raketovém vzestupu. Nová zpráva od Allied Market Research předpovídá,...


Pomoc! Chci se stát vegankou, ale jsem závislá na sýru

21. 07. 2017

Na střední jsem zhlédla video o velkochovech a o extrémním násilí a zanedbávání, se kterým se zvířata setkávají jen proto, abychom je mohli sníst. Okamžitě jsem dala masu sbohem....

Strana 1 z 2