#Sladká jídla


Štrůdl

21. 02. 2020

Štrůdl, neboli také jablečný závin, je klasické sladké jídlo původem z Rakouska, avšak moc dobře ho znaly už naše babičky.


Polomáčené sušenky

21. 02. 2020

Ryché a jednoduché sušenky z ovesných vloček. Hodí se ke každé příležitosti.


Bábovka (vegan)

29. 05. 2019

Oblíbený dezert či snídaně bez krutosti! Převést bábovku na veganskou je více než snadné - místo kravského mléka se používá rostlinné a místo vejce banán.


PERNÍK (vegan)

11. 07. 2018

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. 




Vafle (vegan)

25. 03. 2014

Ideální víkendová snídaně, která skvěle vypadá i chutná, přitom je velmi jednoduchá! Stačí jen smíchat několik ingrediencí a zbytek práce už udělá vaflovač.


Ovesná kaše s jahodami

21. 10. 2012

Vhodná jako snídaně, svačina i večeře. Místo jahod můžete samozřejme použít i jakékoli jiné ovoce.


Americké veganské lívance

31. 07. 2012

Perfektní víkendová snídaně. O lívancích či palačinkách se tvrdí, že bez vajec by nedržely, ale jak se můžete přesvědčit v tomto receptu, výborné jsou i bez nich a není potřeba je ani...



Jáhlová kaše

21. 10. 2011

Bezlepková alternativa k ovesné či krupicové kaši. Ideální na zimu, kdy zasytí a zahřeje. Skvěle se k ní hodí např. jablko a vlašské ořechy.