Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje

Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
 60 min.
doba přípravy
 
pro 8 osob

Budete potřebovat
SUCHÉ PŘÍSADY NA TĚSTO:
pohanková mouka1 hrnek
jáhlová mouka1 hrnek
erythritol (nebo kokosový cukr, panela apod.)1 hrnek
kypřící prášek bez fosfátů3 lžičky
koření, např. skořice (volitelné)
MOKRÉ PŘÍSADY NA TĚSTO:
100% arašídové máslo200 g
voda400 ml
Ovoce (např. švestky, jablka) pokrájené na měsíčky
NA DROBENKU:
mouka (pohanková, jáhlová, kukuřičná…)70 g
100% arašídové máslo35 g
datlový (nebo jiný) sirup35 g
Reklama

Vyzkoušejte tento zdravý, ale i chutný koláč.

Ve velké míse smícháme suché přísady. V menší nádobě smícháme vodu s arašídovým máslem. Pokud je arašídové máslo příliš hutné, pomůžeme si mixérem.

Vzniklou směs nalijeme k suchým přísadám a promícháme. Těsto nalijeme do většího pekáče a poklademe ovocem. Dáme do trouby vyhřáté na 175 °C na 20 minut.

Mezitím v misce smícháme přísady na drobenku a hněteme tak dlouho, dokud nejsou rovnoměrně promíchány.

Po 20 minutách pečení koláč vyndáme a posypeme drobenkou. Vrátíme ho do trouby na dalších 20 minut (celkem se tedy peče 40 minut).

kolac zdravy vegan kousky

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Scones
Míša řezy (vegan)
Štrůdl
No Internet Connection