Ovesná kaše s jahodami

 
pro 1 osobu

Budete potřebovat
Ovesné Vločkypůl hrnku
Zralé Jahody4
Cukr2 lžičky
Sůlšpetka
Reklama
Ovesná kaše s jahodami

Vhodná jako snídaně, svačina i večeře. Místo jahod můžete samozřejme použít i jakékoli jiné ovoce.

Ovesné vločky propláchneme na sítu horkou vodou a dáme do hrnce. Přidáme ½ hrnku studené vody (kdo chce směs kašovitější, dá vody více), cukr, sůl a vaříme 2-5min. na mírném ohni. Před koncem přidáme dvě na malé kostičky nakrájené jahody a vaříme, dokud se voda nevyvaří. Sejmeme z ohně a přidáme další dvě jahody. Kaši lze skvěle obohatit např. přidáním sojového jahodového mléka.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Štrůdl
Polomáčené sušenky
No Internet Connection