Ovesná kaše s jahodami

Ovesná kaše s jahodami
 
pro 1 osobu

Budete potřebovat
ovesné vločkypůl hrnku
zralé jahody4
cukr2 lžičky
sůlšpetka

Vhodná jako snídaně, svačina i večeře. Místo jahod můžete samozřejme použít i jakékoli jiné ovoce.

Ovesné vločky propláchneme na sítu horkou vodou a dáme do hrnce. Přidáme ½ hrnku studené vody (kdo chce směs kašovitější, dá vody více), cukr, sůl a vaříme 2-5min. na mírném ohni. Před koncem přidáme dvě na malé kostičky nakrájené jahody a vaříme, dokud se voda nevyvaří. Sejmeme z ohně a přidáme další dvě jahody. Kaši lze skvěle obohatit např. přidáním sojového jahodového mléka.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Scones
Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Řepné karbanátky
No Internet Connection