Míša řezy (vegan)

Míša řezy (vegan)
 50 min.
doba přípravy
 
pro 6 osob

Budete potřebovat
__NA TĚSTO:__
Hladká mouka (na těsto)2 hrnky
Cukr1 hrnek
Sůlvelká špetka
Kypřící prášek1 vrchovatá lžička
Kakao1/3 hrnkku
Rostlinné mléko (kokosové)1/2 hrnku
Rostlinný olej1/3 hrnku
Jablečný ocet2 lžíce
__NA TOFU KRÉM:__
Tofu bílé2 balení (celkem cca 400g)
Štáva z citronů1-2 citróny
Moučkový cukr1/2 hrnku (dle chuti)
Rostlinné mléko 1/4 - 1/2 hrnku (dle potřeby)
__NA POLEVU:__
Hořká čokoláda150 g
Rostlinné mléko1/4 hrnku
Reklama

Mimořádně lahodný dezert, který chutná dětem i dospělým.

TĚSTO:
Smícháme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek akakao. Přilijeme rostlinné mléko, olej ajablečný ocet. Vše důkladně promícháme a vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme 30 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.

TOFU KRÉM:
Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby postupně přidáváme rostlinné mléko a mixuje me dohladka. Krém by ale neměl být příliš tekutý, jinak neztuhne, proto použijeme pouze nezbytné množství tekutin k dosažení hladké konzistence. V případě potřeby dochutíme. Hotový tofu krém rovnoměrně naneseme na vychladlou buchtu.

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
Čokoládu rozehříváme na páře nebo ve vodní lázni. K čokoládě přidáme rostlinné mléko a za stálého míchání ji úplně roztavíme. Roztavenou čokoládu necháme krátce vychladnout a natřeme ji na buchtu s tofu krémem.

Hotové čokoládové řezy s tofu krémem uchováváme v lednici.

Recept převzat s laskavým svolením z Veggie Fish.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(0)
Vytisknout  

Související články

Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Štrůdl
Polomáčené sušenky
No Internet Connection