Mimořádně lahodný dezert, který chutná dětem i dospělým.
TĚSTO:
Smícháme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek akakao. Přilijeme rostlinné mléko, olej ajablečný ocet. Vše důkladně promícháme a vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme 30 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.
TOFU KRÉM:
Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby postupně přidáváme rostlinné mléko a mixuje me dohladka. Krém by ale neměl být příliš tekutý, jinak neztuhne, proto použijeme pouze nezbytné množství tekutin k dosažení hladké konzistence. V případě potřeby dochutíme. Hotový tofu krém rovnoměrně naneseme na vychladlou buchtu.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
Čokoládu rozehříváme na páře nebo ve vodní lázni. K čokoládě přidáme rostlinné mléko a za stálého míchání ji úplně roztavíme. Roztavenou čokoládu necháme krátce vychladnout a natřeme ji na buchtu s tofu krémem.
Hotové čokoládové řezy s tofu krémem uchováváme v lednici.
Recept převzat s laskavým svolením z Veggie Fish.