Vafle (vegan)

Vafle (vegan)
 10 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
rostlinné mléko1 hrnek
mleté lněné semínko (lze vynechat)1 lžíce
hladká celozrnná či bílá mouka1 hrnek
prášek do pečiva1/2 balíčku
třtinový cukr1 lžíce
sůl
rostlinný olej2 - 3 lžíce

Ideální víkendová snídaně, která skvěle vypadá i chutná, přitom je velmi jednoduchá! Stačí jen smíchat několik ingrediencí a zbytek práce už udělá vaflovač.

V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Do hrnku s rostlinným mlékem přidáme olej a mletá lněná semínka (ta se přidávají kvůli výživové hodnotě) a zamícháme. Poté tekutinu vlijeme do mísy a pečlivě promícháváme. Těsto by mělo být trochu husté (viz fotky níže). Necháme alespoň pět minut stát a mezitím si rozpálíme vaflovač. Do rozpáleného vaflovače vlijeme těsto, opatrně zavřeme a necháme péct 5 - 7 minut (záleží na výkonu přístroje). Opatrně otevřeme a pokud se těsto stále ještě lepí na stěny a vafle se trhají uprostřed, znamená to, že je třeba je péct ještě pár minut.

Podáváme přelité javorovým sirupem, rostlinnou šlehačkou či marmeládou (fajnšmekři zkombinují vše najednou :)

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(42)
Vytisknout  

Související články

Scones
Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Řepné karbanátky
No Internet Connection