Bábovka (vegan)

Bábovka (vegan)
 45 min.
doba přípravy
 
pro 4-8 osoby

Budete potřebovat
Polohrubá mouka1 a 1/2 hrnku
Cukr (krystal, možné dát méně)3/4 hrnku
Rostlinné mléko (sojového, ovesného, rýžového atd.)1 hrnek
Oleje1/4 hrnku
Rozmačkaný zralý banán1 ks
Kypřící prášek do pečiva1
Sůlšpetka
Dále dle požadované příchutě (vlašské ořechy, rozinky, hořké kakao, kokos, nastrouhaná dýně, mák, perníkové koření)
Reklama

Oblíbený dezert či snídaně bez krutosti! Převést bábovku na veganskou je více než snadné - místo kravského mléka se používá rostlinné a místo vejce banán.

Všechny přísady smícháme. Chceme-li bábovku dvoubarevnou (viz obrázek níže), rozdělíme těsto na dva díly, do jednoho vsypeme hořké kakao. Vylijeme do olejem vymazané a hrubou moukou, krupicí či ještě lépe strouhaným kokosem vysypané formy na bábovku (kakaovou část je lepší vlévat jako druhou). Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40min na 180°C. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím dřevěné špejle (těsto se na ni nesmí lepit). Hotovou bábovku vyklopíme z formy za tepla.

bábovka

Kde sehnat rostlinné mléko se dozvíte zde.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(116)
Vytisknout  

Související články

Scones
Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Řepné karbanátky
No Internet Connection