Perník (vegan)

Perník (vegan)
 40 min.
doba přípravy
 
pro 6 osob

Budete potřebovat
polohrubá mouka2 a 1/2 hrnku
kypřící prášek - ideálně do perníku1 sáček
nebo perníkové koření (pokud používáte samotný kyp. prášek)2 lžičky
skořice1 lžička
cukr1 hrnek
kakao2 lžíce
rostlinné mléko1 hrnek
olej1/2 hrnku
marmeláda, čokoláda nebo citronová šťáva s moučkovým cukrem na polevu
Reklama

Oblíbená rychlá buchta, kterou lze snadno upravit do veganské verze záměnou mléka za rostlinné a vynecháním vejce.

V míse smícháme sypké suroviny. V další misce rozmícháme rostlinné mléko s olejem, přidáme do sypkých surovin a vypracujeme hladší těsto. Pokud se nám těsto zdá příliš tuhé, můžeme přidat ještě trochu mléka. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou (nebo použijeme pečící papír), pak vlijeme těsto. Perník pečeme v troubě předehřáté na 170-180 °C asi 30 minut (podle toho, jak silnou vrstvu jsme vytvořili). Až perník vychladne, můžeme ho ozdobit marmeládou, rozpuštěnou čokoládou nebo polevou vytvořenou z moučkového cukru a citronové šťávy.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(34)
Vytisknout  

Související články

Míša řezy (vegan)
Technologie buněčné kultivace by mohla způsobit revoluci v produkci mléka, ale odstraní zvířata z výrobní rovnice?
Veganská daň: Australané si připlácejí dvojnásobek za rostlinné výrobky
No Internet Connection