Perník (vegan)

Perník (vegan)
 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Polohrubá Mouka350 g
Prášek Do Perníku1 sáček
Třtinový Cukr220 g
Kakao20 g
Sušené Ovoce100 g
Rostlinné Mléko200 ml
Banán1
Olej150 ml
Citronová Šťáva3 lžíce
Moučkový Cukr75 g

Oblíbená rychlá buchta, kterou lze snadno upravit do veganské verze záměnou mléka za rostlinné a vejce za banán.

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmícháme „mléko“, banán, olej a 1 lžíci citr. šťávy, vše vlijeme do sypkých surovin
a vypracujeme hladší těsto. Pokud by se nám těsto zdálo příliš tuhé, můžeme přidat ještě trochu mléka. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní poté nalijeme. Troubu rozehřejeme na 170-180 ° C a perník pečeme asi 30 minut. Samozřejmě záleží na tom, jak silnou vrstvu jsme vytvořili.

Až perník vychladne, můžeme ho ozdobit třeba polevou vytvořenou z moučkového cukru a zbylé citronové šťávy.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(10)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Rohlíky a housky
Štrůdl
No Internet Connection