Štrůdl

Štrůdl
 30 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
Pšeničná Hladká Mouka250 g
Špaldová Hladká Mouka250 g
Prášek Do Pečiva1
Rostlinný Margarín250 g
Rostlinné Mléko100 ml
Cukr100 g
Nebo Sladidlo (Např. Javorový Sirup) 3 lžíce
Jablka300 g
Vanilkový Cukr1
Skořice
Ořechy50 g
Rozinky50 g

Štrůdl, neboli také jablečný závin, je klasické sladké jídlo původem z Rakouska, avšak moc dobře ho znaly už naše babičky.

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, margarín, cukr a rostlinné mléko. Zpracujeme na těsto, které rozkrojíme na 2 placky. Na pečicí papír dáme jednu placku, na ni rozložíme nastrouhaná jablka, skořici, vanilkový cukr, ořechy a rozinky. Zakryjeme druhou plackou a pečeme 45 minut při 180 °C. Potíráme vodou s cukrem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(0)
Vytisknout  

Související články

Polomáčené sušenky
Bábovka (vegan)
Perník (vegan)
No Internet Connection