Štrůdl

Štrůdl
 30 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
Pšeničná hladká mouka250 g
Špaldová hladká mouka250 g
Prášek do pečiva1
Rostlinný margarín250 g
Rostlinné mléko100 ml
Cukr100 g
nebo sladidlo (např. javorový sirup) 3 lžíce
Jablka300 g
Vanilkový cukr1
Skořice
Ořechy50 g
Rozinky50 g
Reklama

Štrůdl, neboli také jablečný závin, je klasické sladké jídlo, které se hodí pro každou příležitost.

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, margarín, cukr a rostlinné mléko. Zpracujeme na těsto, které rozkrojíme na 2 placky. Na pečicí papír dáme jednu placku, na ni rozložíme nastrouhaná jablka, skořici, vanilkový cukr, ořechy a rozinky. Zakryjeme druhou plackou a pečeme 45 minut při 180 °C. Potíráme vodou s cukrem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(13)
Vytisknout  

Související články

Scones
Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Míša řezy (vegan)
No Internet Connection