Vláčná maková buchta (bez cukru a lepku)

 50 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
3 Jablkacca 500 g
Šťáva Z 1 Citrónu
Rostlinné Mléko250 ml
Sušené Datle250 g
Olej80 ml
Pohanková Mouka250 g
Mletý Mák200 g
Mleté Lněné Semínko1 lžíce
Prášek Do Pečení1/2 lžíce
Rostlinné Mléko (Na Polevu)1/3 hrnku
Xylitol/ Agovový Sirup/ Cukru (Na Polevu)3 lžíce
Kokosový Olej (Na Polevu)2 lžíce
Kakao (Na Polevu)3-4 lžíce
Reklama
Vláčná maková buchta (bez cukru a lepku)

Lze udělat sladký dezert bezlepkově a navíc i bez cukru? Možné je všechno! Pokud máte chuť na sladké, ale hledáte něco zdravého, vyzkoušejte tento recept. Mák je navíc skvělý zdroj vápníků, má ho v sobě dokonce několikanásobně více než kravské méko.

Jablka nastrouháme nahrubo (můžou být i se slupkou) a zalejeme je citrónovou šťávou. Smícháme datle namočené a rozmíchané v rostlinným mléku, olej a pohankovou mouku. Dále přidáme mleté lněné semínko a mletý mák. Všechno důkladně zamícháme vidličkou.

Na plech doporučuji použít pečící papír. Pečeme cca 25-30 minut na 180°C. Necháme vystydnout a připravíme polevu. Kokosový olej rozpustíme, přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Udělat lze i klasickou polevu z rozpouštěné čokolády a vody/rostlinného mléka.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Štrůdl
Polomáčené sušenky
Falafel (základní recept)
No Internet Connection