Vláčná maková buchta (bez cukru a lepku)

Vláčná maková buchta (bez cukru a lepku)
 50 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
3 jablkacca 500 g
šťáva z 1 citrónu
rostlinné mléko250 ml
sušené datle250 g
olej80 ml
pohanková mouka250 g
mletý mák200 g
mleté lněné semínko1 lžíce
prášek do pečení1/2 lžíce
rostlinné mléko (na polevu)1/3 hrnku
xylitol/ agovový sirup/ cukru (na polevu)3 lžíce
kokosový olej (na polevu)2 lžíce
kakao (na polevu)3-4 lžíce
Reklama

Lze udělat sladký dezert bezlepkově a navíc i bez cukru? Možné je všechno! Pokud máte chuť na sladké, ale hledáte něco zdravého, vyzkoušejte tento recept. Mák je navíc skvělý zdroj vápníků, má ho v sobě dokonce několikanásobně více než kravské méko.

Jablka nastrouháme nahrubo (můžou být i se slupkou) a zalejeme je citrónovou šťávou. Smícháme datle namočené a rozmíchané v rostlinným mléku, olej a pohankovou mouku. Dále přidáme mleté lněné semínko a mletý mák. Všechno důkladně zamícháme vidličkou.

Na plech doporučuji použít pečící papír. Pečeme cca 25-30 minut na 180°C. Necháme vystydnout a připravíme polevu. Kokosový olej rozpustíme, přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Udělat lze i klasickou polevu z rozpouštěné čokolády a vody/rostlinného mléka.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(13)
Vytisknout  

Související články

Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Řepné karbanátky
Míša řezy (vegan)
No Internet Connection