Jáhlová kaše

Jáhlová kaše
 15 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
jáhly250 g
rostlinné mléko500 ml
sůl
rostlinné máslo či olej30 g
cukr50 g
skořice
sušené švestky (nejsou nutné)

Bezlepková alternativa k ovesné či krupicové kaši. Ideální na zimu, kdy zasytí a zahřeje. Skvěle se k ní hodí např. jablko a vlašské ořechy.

Jáhly opereme, dvakrát spaříme vařící vodou. Dobře je vždy ve vodě promícháme a scedíme. Potom na ně nalijeme vařící rostlinné mléko, přidáme sůl, malý kousek omastku a jáhly na mírném ohni uvaříme do měkka. Jsou-li jáhly ještě tvrdé a mléko se už vyvařilo, přilijeme ještě trochu vařícího mléka. Jednotlivé porce poléváme rozpuštěným rostlinným máslem a sypeme cukrem a skořicí. Při dováření můžeme do jáhel přidat předem namočené sušené švestky. Kdo nemá rád skořici, může si porci posypat kakaem. Toto jídlo je typově podobné krupicové kaši, ale je zajímavější.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Scones
Arašídový koláč s ovocem bez lepku, bez cukru a bez oleje
Míša řezy (vegan)
No Internet Connection