28. 01. 2025
Na Světový den veganství uvedl autor bestsellerů Ed Winters (známý jako Earthling Ed) nový animovaný film o březí prasničce jménem Matilda, jíž se podařilo uniknout přes...
22. 01. 2025
Jednoho svěžího rána na začátku listopadu dorazila rumunská veterinářka Oana Vasiliu do vesnické školy Sindrilita se svými asistenty: slepicí Rodicou a kachnou Bubbles. Brzy...
29. 10. 2021
Přinášíme rozhovor s jednou ze spoluautorek očekávaného dokumentárního filmu Svědectví, který 1. listopadu na Světový den veganství vstupuje do českých kin.
31. 10. 2019
Prasata domácí, která většina lidí vnímá pouze jako zdroj masa, jsou ve skutečnosti velice inteligentní a hravá stvoření, podobně jako psi. Na následujícím videu můžete shlédnout prasata, která...
15. 10. 2019
V sérii rozhovorů představujeme azyly pro hospodářská zvířata v ČR. Pátý díl je věnovaný azylové farmě Jarikhanda. Jarikhanda funguje od roku 2015 v Březůvkách u Zlína. Založila ho Vendy, která...
18. 06. 2019
Ve čtvrtém díle série rozhovorů představující azyly pro hospodářská zvířata v Česku je na řadě zvířecí azyl s dvouletou historií Život bez krutosti z.s., který se nachází ve vesničce Třebihošť na...
14. 06. 2019
Portréty stárnoucích zvířat pořízené Isou Leshko jsou poctou tvorům, které až příliš často degradujeme na pouhý kus dobytka – a bolestnou připomínkou naší vlastní smrtelnosti....
24. 05. 2019
Třetí díl série rozhovorů představující azyly pro hospodářská zvířata v Česku je věnovaný Útulku Tibet. Útulek Tibet sídlí nedaleko Bučovic, asi 30 km od Brna. Vznikl v roce 2007, funguje jako...
04. 05. 2019
V sérii rozhovorů představujeme azyly pro hospodářská zvířata v ČR. Druhý díl je věnovaný azylu pro hospodářská a další zvířata Šťastný Zvěřinec, který sídlí nedaleko Hradce Králové a oficiálně...
23. 10. 2018
Jak uznává většina zoologů, všechna zvířata (s výjimkou lidí) jsou alespoň natolik inteligentní, aby byla schopna přežít a prosperovat. Pryč jsou dny, kdy lidé chtěli vědět, které zvíře je...
10. 10. 2018
Stále rostoucí počet spotřebitelů se vzdává mléčných produktů po zjištění, že neoddělitelnou součástí mlékárenského průmyslu je i porážka ‒ mladí býci jsou v mlékárnách poráženi pro telecí maso...
21. 08. 2018
Na cestě k udržitelnějším a ohleduplnějším způsobům výroby potravin leží řada překážek. Jednou z nich je názor, že udržitelnosti můžeme dosáhnout pouhou modifikací současných praktik živočišné...
02. 07. 2018
V úterý 26. června 2018 se u jatek Maso Planá konalo řádně nahlášené shromáždění. Jeho účastníci se pokusili s pomocí velké cedule přimět přijíždějící transporty, aby zastavily na pouhé dvě...
27. 01. 2016
31. 12. 2015
Svou profesi jsem si vybral – podobně jako mnoho dalších veterinářů – ve směšně nízkém věku: okolo pěti let. K tomuto rozhodnutí mě dovedla náklonnost a empatie se zvířaty v mém životě,...
13. 11. 2015
19. 10. 2015
Růžový rypáček se něžně dotkne mé ruky. Dívám se do tváře praseti, které je uvězněno v nákladním autě. Pláče. „Mám tě ráda a je mi to líto,“ šeptám skrze slzy. „Všechno dobře...
30. 09. 2015
První otázka, kterou nám položí lidé, jež se setkají s našimi zachráněnými slepicemi, zní: „Snášejí vejce?“ Snášení vajec je to, co slepice pro většinu lidí představuje. Dokonce i dobře...
18. 08. 2015
Mnohé farmaceutické podniky jsou podezírány, že dlouhá léta distribuovaly krevní sérum nenarozených telat s padělanými doklady o původu, kromě jiných zemí i v Německu. Telecí plodové...
13. 08. 2015
Agrobyznys se nás snaží držet v naprosté tmě, co se týká znalostí, odkud dnes pochází drtivá většina živočišných produktů. Toto krátké video (s českými titulky) se snaží jejich praktiky vynést...
Strana 1 z 4