#zel. bujón


Hrášková polévka

21. 12. 2019

Sytá a chutná polévka, kterou máte raz dva hotovou z ingrediencí, co máte v mrazáku a ve špajzu.


Dršťková polévka z hlívy ústřičné

29. 11. 2019

Dršťkovka z hlívy je tak lahodná a zdravá, že získává rychle na popularitě a vytlačuje tradiční masovou verzi.


Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

21. 01. 2019

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.


Tempeh na smetaně

12. 10. 2018

Opravdu luxusní a přitom nenáročný recept, který si oblíbí celá rodina. Ideální k nedělnímu obědu. Slaný tempeh, hořká rukola a sladkokyselá zálivka tvoří vskutku harmonickou kombinaci.


Boršč

01. 08. 2017

Věděli jste, že boršč je historické jídlo ruské a ukrajinské národní kuchyně? To nám ale nebrání, abychom si jeho veganskou verzi zkusili i u nás v Česku!


Tofu (či nekuře) na paprice

21. 10. 2016

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.


Rajská polévka s rýží

08. 04. 2015

Kombinace rajčat a rýže se může jevit jako neobvyklá, ale určitě ji vyzkoušejte! Ideální pokrm, když se dostaví chuť na polévku ale doma nemáte moc surovin.


Písmenková polévka

22. 10. 2014

Polévka s písmenky je oblíbená především u dětí, ale v tomto receptu dostává díky chilli a zázvoru na dospělosti.



Pórková polévka

02. 10. 2012

Jednoduchá polévka krásně zelené barvy. Jemnost pórku v ní kontrastuje s pálivým kořením.


ČÍNA

21. 10. 2011


Mungo a zelenina na kari

21. 10. 2011

Až se vám podaří vyklíčit mungo fazole (je to vážně snadné!), není nic lepšího, než si je udělat se zeleninou na kari. Jednoduché, výborné a díky mungo fazolím i opravdu výživově bohaté.