Kombinace rajčat a rýže se může jevit jako neobvyklá, ale určitě ji vyzkoušejte! Ideální pokrm, když se dostaví chuť na polévku ale doma nemáte moc surovin.
Nejprve v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Poté za stálého míchání zalijeme 1/2 l vody, vhodíme kostku bujónu, koření (bobkový list, nové koření, pepř), případně i oloupanou cibulku v celku a vaříme za občasného míchání 30 minut. Mezitím si uvaříme půl hrnku rýže dle návodu. Do hrnce s polévkou poté přidáme rajský protlak a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a cukrem, přidáme vařenou rýži a prohřejeme. Poté z polévky vyndáme velké kusy koření a cibuli nebo ji přecedíme. Jednotlivé porce zdobíme kouskem petržele.