Rajská polévka s rýží

Rajská polévka s rýží
 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
rostlinné máslo či olej1 - 2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
zeleninový bujón
bobkový list2 - 3 kusy
nové koření5 kuliček
pepř celý3 kuličky
cibule (není nutná)1 ks
sůl
cukr3 lžičky
rajský protlak150 g
rýže1/2 hrnku (za sucha)
zelená petržel na ozdobu
Reklama

Kombinace rajčat a rýže se může jevit jako neobvyklá, ale určitě ji vyzkoušejte! Ideální pokrm, když se dostaví chuť na polévku ale doma nemáte moc surovin.

Nejprve v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Poté za stálého míchání zalijeme 1/2 l vody, vhodíme kostku bujónu, koření (bobkový list, nové koření, pepř), případně i oloupanou cibulku v celku a vaříme za občasného míchání 30 minut. Mezitím si uvaříme půl hrnku rýže dle návodu. Do hrnce s polévkou poté přidáme rajský protlak a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a cukrem, přidáme vařenou rýži a prohřejeme. Poté z polévky vyndáme velké kusy koření a cibuli nebo ji přecedíme. Jednotlivé porce zdobíme kouskem petržele.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(14)
Vytisknout  

Související články

Fazole s rýží a kokosovým mlékem
Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
No Internet Connection