Rajská polévka s rýží

 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Rostlinné Máslo Či Olej1 - 2 lžíce
Hladká Mouka2 lžíce
Zeleninový Bujón
Bobkový List2 - 3 kusy
Nové Koření5 kuliček
Pepř Celý3 kuličky
Cibule (Není Nutná)1 ks
Sůl
Cukr3 lžičky
Rajský Protlak150 g
Rýže1/2 hrnku (za sucha)
Zelená Petržel Na Ozdobu
Reklama
Rajská polévka s rýží

Kombinace rajčat a rýže se může jevit jako neobvyklá, ale určitě ji vyzkoušejte! Ideální pokrm, když se dostaví chuť na polévku ale doma nemáte moc surovin.

Nejprve v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Poté za stálého míchání zalijeme 1/2 l vody, vhodíme kostku bujónu, koření (bobkový list, nové koření, pepř), případně i oloupanou cibulku v celku a vaříme za občasného míchání 30 minut. Mezitím si uvaříme půl hrnku rýže dle návodu. Do hrnce s polévkou poté přidáme rajský protlak a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a cukrem, přidáme vařenou rýži a prohřejeme. Poté z polévky vyndáme velké kusy koření a cibuli nebo ji přecedíme. Jednotlivé porce zdobíme kouskem petržele.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Rajská omáčka
No Internet Connection