Čočková polévka

 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Řepkový Olej
Cibule1 ks
Sušená Zelená Čočka 1 hrnek
Brambory2 - 3 ks
Česnek3 stroužky
Mrkev1 ks
Celer1/4 - 1/2 ks
Petržel1 ks
Zel. Bujón
Pepř
Sůl
Kmín
Majoránka
Ocet1 - 2 lžíce
Jíška (Není Nutná)
Petrželka
Reklama
Čočková polévka

Čočka má tolik dobrých vlastností, že vypsat je by bylo vážně na dlouho. Věřte ale, že takovým jednoduchým jídlem jako je čočková polévka toho pro své tělo uděláte opravdu hodně.

Čočku dáme do studené vody, necháme hodinu namáčet a poté slijeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Poté přidáme čočku, zalijeme vroucí vodou, vhodíme kostku zel. bujónu, pepř, majoránku, mletý kmín a vaříme za občasného míchání. Po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory, protlačený česnek a po dalších 10 minutách mrkev, celer a petržel na malé kostičky či proužky. Vaříme dalších 10 minut a nakonec zahustíme vyjmutím a rozmačkáním několika kostiček brambor nebo jíškou. Okyselíme octem a po odstavení z ohně přisypeme čerstvou petrželku.

Pokud máme čočku již předem uvařenou (např. čočku na kyselo z předchozího dne), stačí ji vhodit do hrnce až ke konci vaření.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Hlíva ústřičná s česnekem
Asijská arašídová omáčka s nudlemi
No Internet Connection