Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Budete potřebovat
Hlíva ústřičná1 trs (300g)
Olej
Menší mrkev1
Menší petržel1
Kousek celeru200g
Česnek2 stroužky
Jíška
Zeleninový bujón1 kostka
Pepřšpetka
Kmín1/2 lžičky
Majoránka1/2 lžičky
Sladká paprika1 lžička
Zelený pepřhrst
Reklama

Dršťkovka z hlívy je tak lahodná a zdravá, že získává rychle na popularitě a vytlačuje tradiční masovou verzi.

Do litru vody dáme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli ji poprášíme paprikou a přidáme protlačený česnek.

Do vody k hlívě ústřičné dáme pepř, kmín, majoránku a zeleninový bujón. Poté přidáme orestovanou zeleninu, jíšku z oleje a mouky a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec do hrnce přidáme petrželku, promícháme a podáváme s pečivem. Tuto sytou polévku lze servírovat i jako hlavní jídlo

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(15)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Gazpacho
Řepné karbanátky
No Internet Connection