#rostlinné mléko


Bábovka (vegan)

29. 05. 2019

Oblíbený dezert či snídaně bez krutosti! Převést bábovku na veganskou je více než snadné - místo kravského mléka se používá rostlinné a místo vejce banán.


Perník (vegan)

11. 07. 2018

Oblíbená rychlá buchta, kterou lze snadno upravit do veganské verze záměnou mléka za rostlinné a vynecháním vejce.


Žampionový krém

22. 10. 2015

Žampiony jsou klasika! A žampionový krém je výborná polévka, která vás zasytí a zahřeje, což se hodí obzvláště na podzim a na zimu.


Vláčná maková buchta (bez cukru a lepku)

30. 08. 2014

Lze udělat sladký dezert bezlepkově a navíc i bez cukru? Možné je všechno! Pokud máte chuť na sladké, ale hledáte něco zdravého, vyzkoušejte tento recept. Mák je navíc skvělý zdroj vápníků, má ho...


Vafle (vegan)

25. 03. 2014

Ideální víkendová snídaně, která skvěle vypadá i chutná, přitom je velmi jednoduchá! Stačí jen smíchat několik ingrediencí a zbytek práce už udělá vaflovač.


Rostlinné mléko

16. 10. 2013

Rostlinné mléka si nemusíte kupovat za velký peníz v obchodě! Jejich příprava je velmi jednoduchá. Nejen, že ušetříte peníze ale i přírodu od tetra packů!


Lasagne

18. 06. 2013

Lahodné zapečené těstoviny s boloňskou omáčkou, olivami a bešamelem.


Sojanéza (vegan majonéza)

26. 03. 2013

Vyrobte si doma oblíbenou surovinu z ingrediencí podle své volby.


Americké veganské lívance

31. 07. 2012

Perfektní víkendová snídaně. O lívancích či palačinkách se tvrdí, že bez vajec by nedržely, ale jak se můžete přesvědčit v tomto receptu, výborné jsou i bez nich a není potřeba je ani...


Koprová omáčka

20. 07. 2012

Na tuto omáčku má bohužel většina lidí špatné vzpomínky kvůli školním jídelnám. Zkuste jí dát ale ještě jednu šanci v této rostlinné verzi a třeba si jí nakonec oblíbíte.



Kokosové kuličky (vegan raffaello)

10. 11. 2011

Raffaello patří mezi oblíbené bonboniery, ale díky kokosu evokuje sníh a skvěle se tak hodí jako cukroví. Připravit si ho lze snadno i ve veganské verzi.


Jáhlová kaše

21. 10. 2011

Bezlepková alternativa k ovesné či krupicové kaši. Ideální na zimu, kdy zasytí a zahřeje. Skvěle se k ní hodí např. jablko a vlašské ořechy.