Koprová omáčka

 15 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Sterilovaný Kopr300 g
Nebo Čerstvý Kopr3 hrsti
Rostlinné Mléko500 ml
Cukr2 lžičky;
Sůl2 lžičky
Sojový Jogurt (Nebo Ocet A Bramborový Škrob)
Reklama
Koprová omáčka

Na tuto omáčku má bohužel většina lidí špatné vzpomínky kvůli školním jídelnám. Zkuste jí dát ale ještě jednu šanci v této rostlinné verzi a třeba si jí nakonec oblíbíte.

Dáme vařit rostlinné mléko, přidáme cukr, sůl a sojový jogurt. Nemáme-li jogurt, přidáme za stálého míchání 1-2 lžíce octa (smíchané s trochou teplé vody, aby se omáčka nesrazila) a 1 lžíci solamylu rozmíchanou ve vodě studené (ale lze použít i hl. mouku nebo jíšku). Nakonec vsypeme jemně nakrájený kopr (zbavený stonků), povaříme a podáváme s houskovými knedlíky či bramborami. Do omáčky je možné vložit tofujce (veganské vejce na tvrdo - viz recept), lehce osmahnutý tempeh nebo marinované tofu.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Rajská omáčka
Bábovka (vegan)
No Internet Connection