Sojanéza (vegan majonéza)

Sojanéza (vegan majonéza)
 5 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
rostlinný olej1 hrnek
sójové mléko1/2 hrnku
sůl1/2 lžičky
citronová šťáva nebo ocet1 - 2 lžičky
hořčice1/2 lžičky

Vyrobte si doma oblíbenou surovinu z ingrediencí podle své volby.

Sójové mléko dáme do vysoké šlehací nádoby a za stálého šlehání přiléváme olej dokud není směs hustá (pozor, nedávejte příliš mléka - oleje musí být 2x tolik). Poté osolíme, okyselíme octem nebo citrónem, dochutíme hořčicí a necháme alespoň 30 minut vychladit v ledničce.

Pozor, s rýžovým mlékem to nefunguje.

Pokud máte zájem o dietní verzi, vyzkoušejte tuto:

SOJANÉZA LIGHT

300g silken tofu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, půl lžičky soli, 1 lžička hořčice, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky pepře.

Všechny ingredience dáme do šlehacího mixéru a šlecháme do zhoustnutí. Poté dáme na alespoň 30 minut do lednice.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(16)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Rohlíky a housky
Veganské chlebíčky (10 druhů)
No Internet Connection