22. 06. 2023
Vynikající a zdravá španělská polévka, která je ideální do horkých dnů, neboť se podává studená.
09. 01. 2019
Oblíbená mexická dobrota z pinto fazolí, avokádové pasty a rostlinného sýra.
01. 08. 2017
Věděli jste, že boršč je historické jídlo ruské a ukrajinské národní kuchyně? To nám ale nebrání, abychom si jeho veganskou verzi zkusili i u nás v Česku!
02. 01. 2013
Rostlinná obdoba známého mexického pokrmu chilli con carne. Směs napěchovaná bílkovinami pro milovníky pálivého.
03. 12. 2011
22. 10. 2011
Lehké letní, sezónní jídlo. Lilek je plněn směsí zeleniny a zapečený s tavenýrem.
Známý salát z libanonské kuchyně, jehož základ je tvořen rajčaty a kuskusem. Použít jej lze jako přílohu, předkrm i jako lehký hlavní chod.
Pokrm známý ze stánků s arabským občerstvením je ve svém základu veganský! V tomto receptu jsme akorát obměnili kravský jogurt za rostlinný.
Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.
Cizrnové placičky na kukus salátu přelité rostlinným jogurtem a pikantní harrisou.