Falafel tabouleh

Falafel tabouleh
 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
falafel
rajčata400 g
petrželka kudrnka100 g
kuskus100 g (za sucha)
citrón1 ks
cibule1 ks
olivový olej50 ml
sůl
pepř
sojový jogurt
česnek
harisa nebo chilli pasta
Reklama

Cizrnové placičky na kukus salátu přelité rostlinným jogurtem a pikantní harrisou.

Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nasekáme nadobno a vše smícháme (ve směsi by mělo být dost vody z rajských). Do směsi přidáme sušený kuskus, citr. šťávu, dostatek olivového oleje, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme. Rostlinný jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. Na talíř dáme salát, poklademe kuličkami falafelu, přelijeme jogurtovým dipem doplněným o lžičku harisy nebo chilli pasty. Harisa se prodává buď jako pasta v malé sklenici nebo v sypkém stavu ve specializovaných obchodech s kořením. V mističce ji rozmícháme s trochou vody a olivovým olejem do konzistence pasty.

 

Foto: Možno podávat též s hummusem

falafel tabouleh

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Řepné karbanátky
No Internet Connection