Falafel tabouleh

 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Falafel
Rajčata400 g
Petrželka Kudrnka100 g
Kuskus100 g (za sucha)
Citrón1 ks
Cibule1 ks
Olivový Olej50 ml
Sůl
Pepř
Sojový Jogurt
Česnek
Harisa Nebo Chilli Pasta
Reklama
Falafel tabouleh

Cizrnové placičky na kukus salátu přelité rostlinným jogurtem a pikantní harrisou.

Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nasekáme nadobno a vše smícháme (ve směsi by mělo být dost vody z rajských). Do směsi přidáme sušený kuskus, citr. šťávu, dostatek olivového oleje, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme. Rostlinný jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. Na talíř dáme salát, poklademe kuličkami falafelu, přelijeme jogurtovým dipem doplněným o lžičku harisy nebo chilli pasty. Harisa se prodává buď jako pasta v malé sklenici nebo v sypkém stavu ve specializovaných obchodech s kořením. V mističce ji rozmícháme s trochou vody a olivovým olejem do konzistence pasty.

 

Foto: Možno podávat též s hummusem

falafel tabouleh

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Asijská arašídová omáčka s nudlemi
Aloo gobi
No Internet Connection