Gruzínský mišmaš

Gruzínský mišmaš
 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Lilek
Cibule
Mrkev
Zel. Paprika
Rajčata
Olej
Libovolné Pikantní Koření (Chilli, Pepř)
Koriandr
Česnek
Sůl
Petržel
Arabský Chléb (Nebo Pita)

Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky. Poté posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180°C. Nakonec směspromícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Podáváme v přehnutém arabském chlebu (můžeme zarolovat jako palačinku) nebo jej nalámeme a přikusujeme.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection