Zapečený plněný lilek

Zapečený plněný lilek
 50 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
lilek1 ks
jarní cibulka2 ks
řapíkatý celer2 stvoly
červená paprika1 ks
rajče1 ks
kečup1 lžíce
chilli
sůl
uzené tofu
uzený tavenýr (není nutný)
kalma chilli párek1 ks
olivový olej
Reklama

Lehké letní, sezónní jídlo. Lilek je plněn směsí zeleniny a zapečený s tavenýrem.

Lilek podélně rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme a část vnitřku si ponecháme a nakrájíme na malé kostičky. Na olej dáme cibulku, vnitřek lilku, na kostičky nakrájenou papriku, rajče, řap. celer, párek a orestujeme. Podlijeme trochou vody, aby seto nepálilo. Před koncem přidáme kečup, na malé kostičky nakrájené uzené fotu, chilli, sůl a vaříme než se nezbavíme vody. Půlky lilku položíme do zapékací misky na alobal, naplníme směsí, posypeme uzeným tavenýrem a dáme do trouby na 220°C přibližně na půl hodiny, dokud na povrchu nezhnědne. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(4)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Řepné karbanátky
Thajské kari
No Internet Connection