#Arabská a indická jídla


Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)

04. 03. 2020

Thajskou kuchyní inspirovaný recept je vydatný a skvěle chutná - i po vychladnutí.


Asijská arašídová omáčka s nudlemi

21. 02. 2020

Rychlé asijské nudle se zeleninou a arašídovou omáčkou. Recept můžete obohatit o zeleninu podle vlastní fantazie.


Aloo gobi

21. 02. 2020

Jednoduché a oblíbené indické jídlo z brambor a květáku. 


Falafel (základní recept)

19. 11. 2019

Lahodné a voňavé cizrnové placičky egyptského původu.


Hummus

21. 10. 2019

Hummus, pocházející se Středního východu, jsme si oblíbili i v Evropě, především proto, že je výživově a chuťově opravdu bohatý.



Samosy s pikantní náplní

06. 07. 2013

Oblíbená indická plněná taštička vhodná nejen na cesty nebo pikniky.


Palak tofu a dal tadka

03. 12. 2011

Indický pokrm nabitý bílkovinami. Skládá se ze dvou směsí. Pod názvem palak tofu se skrývá tofu a špenát, pod dal tadka pak červená čočka s kořením.


Pita falafel

22. 10. 2011

Pokrm známý ze stánků s arabským občerstvením je ve svém základu veganský! V tomto receptu jsme akorát obměnili kravský jogurt za rostlinný.


Gruzínský mišmaš

22. 10. 2011

Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.


Falafel tabouleh

22. 10. 2011

Cizrnové placičky na kukus salátu přelité rostlinným jogurtem a pikantní harrisou.