Aloo gobi

Aloo gobi
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
Cibule1 ks
Olej (např. řepkový)3 lžíce
Česnek2 stroužky
Římský kmín
Koření garam masala1 lžíce
Mletý (čerstvý) zázvor1/2 lžičky
Chilli koření (nebo čerstvá chilli paprička)špetka
Brambory4 ks
Květák1 ks
Masité rajče (případně menší plechovka loupaných sekaných rajčat nebo rajčatový protlak)1 ks
Sůl
Čerstvá petržel
Zeleninový bujón

Jednoduché a oblíbené indické jídlo z brambor a květáku. 

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme, přidáme česnek a všechno koření (kromě soli), petržel a krátce orestujeme. Přidáme brambory a květák nakrájené na menší kousky (aby se vešly na lžíci). Dle chuti můžeme přidat také hrášek či ořechy (např. vlašské). Podlijeme několika lžícemi vroucí vody smíchané s bujónem. Chvíli dusíme a testujeme na bramborech (pozor, neděláme kaši). Hlídáme a dle potřeby doléváme vodu, aby se to nepřipálilo, ale zároveň nebylo na konci moc vodnaté (sušší je lepší).

Podáváme s rýží. 

Garam Masala Kari lze koupit např. Globusu, nebo specializovaných arabských/indických obchodech.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(23)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Thajské kari
Asijská arašídová omáčka s nudlemi
No Internet Connection