Hummus

Hummus
 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Cizrna2 hrnky
Citronová Šťáva
Tahini2 lžíce
Olivový Olej4 lžíce
Aquafaba (Voda Za Cizrny)100 ml
Římský Kmín2 - 3 lžičky
Česnek3 stroužky
Sůl
Pepř

Hummus, pocházející se Středního východu, jsme si oblíbili i v Evropě, především proto, že je výživově a chuťově opravdu bohatý.

Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody (zdvojnásobí objem). Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka (případně ještě můžeme odebrat slupky, které při vaření vyplavou) a trochu vody necháme stranou. Pokud koupíme vařenou cizrnu v nálevu, tak ji stačí povařit jen krátce. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé kousky nakrájený česnek, šťávu z citronu, tahini, olivový olej, vodu od vaření cizrny, římský kmín, sůl, pepř (případně ještě trochu petržele) a mixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá, zředíme vodou z cirzny. Jednotlivé porce pokapeme olivovým olejem, ozdobíme petrželkou a podáváme s arabským nebo pita chlebem (pomazánku můžeme namazat na chléb nebo jej do ní namáčet).

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Hlíva ústřičná s česnekem
Asijská arašídová omáčka s nudlemi
No Internet Connection