Thajské kari

Thajské kari
 50 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Řepkový či kokosový olej2 pol. lžíce
Kořen zázvoru3 cm
Cibule velká1 kus
Česnek8 stroužků
Kari pasta2 pol. lžíce
plechovka kokosového mléka400 ml
Sůl či sojová omáčkadle chuti
Bílé tofu (ideálně silken)200 g
Bambusové výhonky (ve skle či plechu)200 - 300 g
Mrkev2 kusy
Nakládané mini kukuřičky6 kusů
Mražené zelené lusky150 g
Listy koriandruhrst
Limetková šťávaz půlky limetky
Sušené limetkové listy (Lime Leaf)3 kusy (lze vynechat)
Reklama

Thajská lahůdka, kterou si zamilují zejména fanoušci pikantních jídel.

Na oleji osmahneme malé kostičky zázvoru, po 2 minutách přisypeme půlkolečka cibule a podélně přepůlené stroužky česneku. Když je vše dozlatova, přidáme kari pastu (např. zelenou), trochu kokosového mléka a dobře promícháme, aby se chutě spojily. Poté přidáme zbytek kokosového mléka, vsypeme na tenké plátky nakrájené tofu (postupně se v omáčce rozpadne na menší kusy), z bambusových výhonků vylijeme vodu a vhodíme je do hrnce. Pokud máme, přidáme též 3 limetkové listy, které se při jídle vyndavají. Vaříme půl hodiny a 10 minut před koncem vhodíme na tenké proužky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájené kukuřičky. Úplně na konci vhodíme mražené zelené lusky, limetkovou šťávu a listy koriandru. Dochutíme solí či sojovou omáčkou dle potřeby a podáváme s jasmínovou rýží.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(4)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Řepné karbanátky
Asijská arašídová omáčka s nudlemi
No Internet Connection