#náhrada vajec


20 nejlepších rostlinných alternativ vajec

01. 03. 2021

Existuje široký výběr možností, jak při pečení a vaření nahradit vejce. Není tedy důvod nadále podporovat vaječný průmysl. Můžete si sami vyzkoušet, jak jednoduché je vejce nahradit.


Omeleta (vegan)

10. 03. 2020

Pod tímto pojmem si všichni představí pokrm z vajec, ale ani to není překážkou jej udělat vegansky. Namísto vajec je zde pro konzistenci použita cizrnová mouka, která má vysoký obsah bílkovin a...


Bábovka (vegan)

29. 05. 2019

Oblíbený dezert či snídaně bez krutosti! Převést bábovku na veganskou je více než snadné - místo kravského mléka se používá rostlinné a místo vejce banán.


Velikonoční nádivka (vegan)

01. 04. 2019

Velikonoční nádivka je typickým jídlem o Velikonocích - zkuste tuto verzi. Zaručujeme, že si pochutnáte.


Míchaná tofíčka

24. 02. 2019

Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím


Veganské „vejce" na tvrdo (tofujce)

07. 11. 2018

Vejce, které není vejcem? V rostlinné kuchyni je možné vše! Pokud vám dosud chybělo vejce např. ke koprové omáčce, čočce nebo špenátu, už nemusí! Je tady tofujce! Základ je tvořen tofu a zásadní...


Perník (vegan)

11. 07. 2018

Oblíbená rychlá buchta, kterou lze snadno upravit do veganské verze záměnou mléka za rostlinné a vynecháním vejce.


Vafle (vegan)

25. 03. 2014

Ideální víkendová snídaně, která skvěle vypadá i chutná, přitom je velmi jednoduchá! Stačí jen smíchat několik ingrediencí a zbytek práce už udělá vaflovač.


Houskové knedlíky (vegan)

05. 12. 2013

Česká klasika, do které vůbec není potřeba dávat vejce.


Tofu houbová smaženice

22. 10. 2012

Oblíbená a rychlá houbová pochoutka, do které chuť vajec dodává vulkanická černá sůl.


Americké veganské lívance

31. 07. 2012

Perfektní víkendová snídaně. O lívancích či palačinkách se tvrdí, že bez vajec by nedržely, ale jak se můžete přesvědčit v tomto receptu, výborné jsou i bez nich a není potřeba je ani...


Trojobal

05. 12. 2011

Trojobal bez vajec funguje stejně dobře a je s ním méně práce než při rozbíjení skořápek.


Perníčky

10. 11. 2011

Největší klasika ze všech druhů cukroví. Původně jej dělali pohané ze směsi mouky a medu při oslavách zimního slunovratu (ze kterých pocházejí dnešní Vánoce). Med však necháme včelkám a použijeme...


Linecké cukroví

10. 11. 2011

Vánoční klasika v podobě křehkých sušenek slepovaných marmeládou.