Houskové knedlíky (vegan)


Budete potřebovat
Hrubá Mouka3 hrnky (500g)
Sodovka1 hrnek
Burisonů Nebo1 hrnek
Bílé Housky2
Droždí Nebočtvrt až 1/2 kostky
Sušené Aktivní Droždí, Ne Lahůdkovépůl pytlíčku
Sůl5-6 špetek
Reklama
Houskové knedlíky (vegan)

Česká klasika, do které vůbec není potřeba dávat vejce.

Nejprve v malé misce rozdrobíme půl kostky droždí, posypeme trochou cukru, zalijeme vlažnou vodou a necháme na suchém místě vykvasit. Používáme-li droždí v pytlíčku, stačí jej zamíchat k mouce. Ve velké míse vypracujeme z mouky, burisonů, soli, sodovky a kvásku vláčné těsto. Nemáme-li burisony, nakrájíme si 2 housky (či rohlík) na malé kostičky, zlehka je opečeme na troše oleje a po vychladnutí přidáme do těsta. Pečlivě těsto hněteme (klidně i 10 minut), dokud není celistvé a necháme minimálně 5 minut odpočinout. Poté z těsta mokrýma rukama tvarujeme 2 šišky, vložíme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme přibližně 25 minut (na začátku je třeba šišky opatrně odlepit ode dna a poté je dobré je občas obrátit). Pozor - knedlíky téměř zdvojnásobí objem, proto volte opravdu větší hrnec. Po vyndání knedlíky ihned nakrájíme a podáváme. Chcete-li knedlíky nažloutlé, přidejte špetku kurkumy.

V následujícím videu se můžete podívat, jak se tyto knedlíky pokouším představit americkému serveru HappyCow.net :-)

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Rohlíky a housky
Veganské „vejce" na tvrdo
No Internet Connection