#umami


Britové snižují svou spotřebu masa: v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví

04. 11. 2020

Téměř 13 milionů Britů v anketě uvedlo, že během lockdownu na začátku roku snížilo spotřebu masa. Spolu s tím, jak miliony Britů omezují spotřebu masa, se v Londýně otevírá...


Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni

18. 05. 2020

Seitanové „kuřecí“ burgery a veganské párky se možná jeví jako fenomén současné doby, ale rostlinné náhražky masa ve...


Šéfkuchaři nerozeznali rostlinné maso od živočišného

07. 02. 2019

Dokáží profesionální šéfkuchaři rozlišit maso živočišného a rostlinného původu? Cityline TV vyzvala dva zkušené šéfkuchaře k účasti na chuťovém testu. A výsledek? Ani jeden z nich nedokázal s...


Veganský burger v supermarketu předčil v prodeji hovězí

18. 05. 2018

V nedávném rozhovoru s Forbes odhalil Ethan Brown, zakladatel a výkonný ředitel firmy Beyond Meat, že jejich populární veganský Beyond Burger za období 5 týdnů předčil v prodeji...


Rostlinné „maso“ je tak lahodné, že na to evropský masný průmysl musí reagovat

16. 01. 2018

[The Economist] Holandský Vegetariánský řezník čelí nejnovějšímu útoku za označení na etiketách. V Holandsku je osvědčeným lékem na kocovinu „Kapsalon“, což je zdravá směs hranolek, roztaveného...


Americká firma bude vyrábět 4 miliony veganských burgerů měsíčně

30. 03. 2017

Americká firma Impossible Foods, která se zabývá vývojem veganských produktů od svého vzniku v roce 2011, nashromáždila od investorů neuvěřitelných 182 milionů dolarů (4,5 miliardy korun). Nyní...




Pátá chuť umami - tajemství veganských dobrot pro masomily

12. 04. 2015

Slaná, sladká, hořká, lahodná, kyselá – kdo by neznal pět základních chutí. Moment, cože? Pět? Lahodná? Je to skutečně tak – umami neboli lahodná chuť je jedna z pěti základních chutí. Chuť...