#umami


Šéfkuchaři nerozeznali rostlinné maso od živočišného

07. 02. 2019

Dokáží profesionální šéfkuchaři rozlišit maso živočišného a rostlinného původu? Cityline TV vyzvala dva zkušené šéfkuchaře k účasti na chuťovém testu. A výsledek? Ani jeden z nich nedokázal s...


Veganský burger v supermarketu předčil v prodeji hovězí

18. 05. 2018

V nedávném rozhovoru s Forbes odhalil Ethan Brown, zakladatel a výkonný ředitel firmy Beyond Meat, že jejich populární veganský Beyond Burger za období 5 týdnů předčil v prodeji...


Rostlinné „maso“ je tak lahodné, že na to evropský masný průmysl musí reagovat

16. 01. 2018

[The Economist] Holandský Vegetariánský řezník čelí nejnovějšímu útoku za označení na etiketách. V Holandsku je osvědčeným lékem na kocovinu „Kapsalon“, což je zdravá směs hranolek, roztaveného...


Americká firma bude vyrábět 4 miliony veganských burgerů měsíčně

30. 03. 2017

Americká firma Impossible Foods, která se zabývá vývojem veganských produktů od svého vzniku v roce 2011, nashromáždila od investorů neuvěřitelných 182 milionů dolarů (4,5 miliardy korun). Nyní...