Hlíva ústřičná s česnekem

Hlíva ústřičná s česnekem
 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
hlíva ústřičná
česnek3 stroužky
hladká mouka
sůl
olej
brambory
rostlinné máslo nebo olej1 - 2 lžíce
pažitka
cibulka
sojová tatarka (není nutné)
jarní cibulka
petržel
pepř
Reklama

Lahodný jarní recept na křupavé houbové řízečky.

 

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem, utřeme se solí a potřeme jím dolní stranu kloboučků. Hlívu s česnekem obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpustíme rostlinné máslo (či olej), osmahneme jarní cibulku a brambory. Nakonec přidáme pažitku. Podáváme se sojovou tatarkou (případně si ji vyrobíme ze sojanézy přidáním kyselé okurky, cibule, hořčice, bylinkového koření, pepře a soli). Dip můžeme výborně odlehčit rozmačkaným tofu. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(7)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Řepné karbanátky
Hlíva a la ryba
No Internet Connection