Hlíva ústřičná s česnekem

 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Hlíva Ústřičná
Česnek3 stroužky
Hladká Mouka
Sůl
Olej
Brambory
Rostlinné Máslo Nebo Olej1 - 2 lžíce
Pažitka
Cibulka
Sojová Tatarka (Není Nutné)
Jarní Cibulka
Petržel
Pepř
Reklama
Hlíva ústřičná s česnekem

Lahodný jarní recept na křupavé houbové řízečky.

 

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem, utřeme se solí a potřeme jím dolní stranu kloboučků. Hlívu s česnekem obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpustíme rostlinné máslo (či olej), osmahneme jarní cibulku a brambory. Nakonec přidáme pažitku. Podáváme se sojovou tatarkou (případně si ji vyrobíme ze sojanézy přidáním kyselé okurky, cibule, hořčice, bylinkového koření, pepře a soli). Dip můžeme výborně odlehčit rozmačkaným tofu. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falafel (základní recept)
No Internet Connection