Špagety s omáčkou z červené řepy

Špagety s omáčkou z červené řepy
 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
špagety (lépe celozrnné)160 g
červená řepa150 g
vlašské ořechy50 g
tofu nebo tempeh80 g
lahůdkové droždídle potřeby
sůldle potřeby
Reklama

Špagety s omáčkou z červené řepy a vlašských ořechů jsou netradiční, avšak velmi snadnou, chutnou a zdravou variantou pokrmu z kategorie „rychlovky“. Vlašské ořechy dodají omáčce krémovou konzistenci a plnou chuť.

Postup:

Červenou řepu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou. Vody nedáváme mnoho, pouze tolik, aby řepa byla těsně pod hladinou.

Osolíme a vaříme 15-20 minut, dokud řepa nezměkne. Ideální je použít malý vysoký hrnec, ve kterém řepa po uvaření půjde dobře rozmixovat tyčovým mixérem.

Mezitím dáme vařit vodu na špagety. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a necháme uvařit standardním způsobem.

V mixéru si pomeleme vlašské ořechy a přidáme je do hrnce s rozmixovanou řepou. Za stálého míchání směs chvíli vaříme, dokud nezíská krémovou konzistenci. Ke konci přídáme na kostičky nakrájené tofu nebo tempeh.

Špagety s omáčkou servírujeme na talíř a dle libosti posypeme sušeným lahůdkovým droždím.

 

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Řepné karbanátky
Míša řezy (vegan)
No Internet Connection