Olivové paté

Olivové paté
 10 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
černé nebo zelené olivy bez pecky1 plechovka
česnek1 stroužek
bazalka (nejlépe čerstvá)
Reklama

Jednoduchá a rychlá pomazánka, ideální na chlebíčky či jednohubky pro všechny milovníky oliv.

Známé též jako olivová tapenáda.

Olivy, na tenké plátky nakrájený česnek a čerstvou bazalku vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Máte-li šnekový odšťavňovač, určitě ho použijte (výslednou tuhou a tekutou část pak jednoduše smícháte). Tato směs se hodí jak na opečený chléb, tak na jednohubky a chlebíčky (ozdobené vlašskými ořechy, cherry rajčetem, bazalkou, petrželí apod.). Do směsi lze pro zpestření zamixovat i mandle či jiné ořechy.

Doporučujeme hotovou pomazánku skladovat v uzavřené sklenici - v lednici tak vydrží cca týden (dle úrovně hygieny skladování).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Řepné karbanátky
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection