Žampiony na víně

Žampiony na víně
 15 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
žampionové hlavičky (ještě lépe hříbky)
olivový olej
sůl
pepř
česnek3 stroužky
bílé víno
bazalka
zelená petržel

Skvělá a rychlá pochoutka, která se hodí jak jinak než k vínu.

Středně velké hlavičky žampionu očistíme a odřízneme nožičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme žampiony, po chvíli osolíme, opepříme, posypeme sušenou bazalkou, přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme z obou stran dozlatova. Přilijeme deci bílého vína, zvýšíme plamen a můžeme krátce flambovat (natočit pánev tak, aby její obsah na krátkou chvíli vzplanul). Necháme víno téměř vyvařit, sejmeme z ohně a nasypeme zelenou petržel (ne kadeřavou). Podáváme s opečeným chlebem jako předkrm.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Řepné karbanátky
Hlíva a la ryba
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection