Fazole s rýží a kokosovým mlékem

Fazole s rýží a kokosovým mlékem
 60 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
fazole černé oko1 hrnek
rýže natural1 hrnek
cobule2 ks
rostlinný olej3 lžíce
zázvor3 cm
čerstvé chilli
česnek3 stroužky
kokosové mlékocca 150 ml
voda1/2 hrnku
tymián
sůl
pepř
Reklama

Lahodná kombinace základmích surovin s asijským nádechem díky pálivému koření a kokosovému mléku.

Namočíme fazole "černé oko" na minimálně 6 hodin do studené vody. Poté vodu vyměníme a vaříme alespoň 30 minut (do měkka). Hnědou rýži vložíme do vařící osolené vody a vaříme 30-45 minut (resp. dle informací na obale) a průběžně kontrolujeme, zda se voda nevypařila (případně dolijeme).

Nakrájíme cibuli, rozehřejeme olej v kastrolu a zprudka osmažíme cibuli (3 minuty). Nakrájíme zázvor a chilli na drobno, protlačíme česnek a přidáme do rendlíku a smažíme pár minut. Přidáme rýži a zprudka smažíme další minutu. Přidáme kokosové mléko, vodu (na začátku málo a přidáváme podle potřeby), tymián, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, přikryjeme a dusíme. Zcedíme a propláchneme fazole, přidáme k rýži, chvíli povaříme až se vstřebají všechny tekutiny. Podle potřeby dochutíme (dosolíme) a podáváme.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Řepné karbanátky
Dýňové rizoto po jamajsku
No Internet Connection