Česnečka

Česnečka
 30 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
Voda1 l
Brambory5 ks
Sůl, Pepř, Kmínpodle chuti
Majoránka
Řepkový Olej
Česnek3 - 5 stroužků
Petržel

Polévka, známá jako "vyprošťovák" po kocovině. Připravit si ji ale můžete kdykoliv, ideální je v zimě, kdy zahřeje a česnek vyštípe všechny bacily.

Dáme vodu do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme kmín, trochu řepkového oleje a vaříme 20 - 25 minut (podle toho, pokud chceme kostičky nebo rozdrobené brambory). Když jsou brambory měkké, přidáme protlačený česnek, majoránku a jen velmi krátce povaříme. Nakonec vsypeme na drobno nakrájenou zelenou petrželku a česneková polévka je hotová. Podáváme s chlebovými krutonky (chleba nakrájený na kostičky a osmažený na troše oleje - lze zakoupit).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(4)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Omeleta (vegan)
Rohlíky a housky
No Internet Connection