Česnečka

Česnečka
 30 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
voda1 l
brambory5 ks
sůl, pepř, kmínpodle chuti
majoránka
řepkový olej
česnek3 - 5 stroužků
petržel

Polévka, známá jako "vyprošťovák" po kocovině. Připravit si ji ale můžete kdykoliv, ideální je v zimě, kdy zahřeje a česnek vyštípe všechny bacily.

Dáme vodu do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme kmín, trochu řepkového oleje a vaříme 20 - 25 minut (podle toho, pokud chceme kostičky nebo rozdrobené brambory). Když jsou brambory měkké, přidáme protlačený česnek, majoránku a jen velmi krátce povaříme. Nakonec vsypeme na drobno nakrájenou zelenou petrželku a česneková polévka je hotová. Podáváme s chlebovými krutonky (chleba nakrájený na kostičky a osmažený na troše oleje - lze zakoupit).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(9)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Řepné karbanátky
Knedlo zelo sojo
No Internet Connection