Fondue (vegan)

 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Nesýr (Např. Violife Či Veganlife)100 g
Hladká Mouka1 lžička
Muškátový Oříšek1/4 lžičky
Bílý Pepř Mletý1/8 lžičky
Bílé Víno Suché0,1 l
Česnek1 větší stroužek
4 Toastové Chleby Nebo Půl Bagety
Lahůdkové Droždí2 lžíce (volitelně)
Reklama
Fondue (vegan)

S fondue budete za hvězdu na domácí party či oslavě Silvestra. Doba pokročila a nabízí i chuťově dobré náhrady sýrů, který původně tvoří základ tohoto pokrmu.

Víno dáme do menšího kastrůlku, rozmícháme v něm mouku (lze vynechat) a mírně ohříváme. Vsypeme na opravdu maličké kousky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhaný nesýr, mouku a koření (možno dolít trochu vody či vína dle potřeby, sovněž směs můžeme osolit). Když je nesýr rozpuštěn, přemístíme hmotu do předehřátého fonduovače a podáváme s opečenými malými kostkami pečiva (toastový chléb opečeme v topinkovači a poté nakrájíme, bagetu nakrájíme a osmahneme na pánvi), které do zahřívané hmoty namáčíme.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(0)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
No Internet Connection