Fondue (vegan)

Fondue (vegan)
 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
nesýr (např. Violife či VeganLife)100 g
hladká mouka1 lžička
muškátový oříšek1/4 lžičky
bílý pepř mletý1/8 lžičky
bílé víno suché0,1 l
česnek1 větší stroužek
4 toastové chleby nebo půl bagety
lahůdkové droždí2 lžíce (volitelně)
Reklama

S fondue budete za hvězdu na domácí party či oslavě Silvestra. Doba pokročila a nabízí i chuťově dobré náhrady sýrů, který původně tvoří základ tohoto pokrmu.

Víno dáme do menšího kastrůlku, rozmícháme v něm mouku (lze vynechat) a mírně ohříváme. Vsypeme na opravdu maličké kousky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhaný nesýr, mouku a koření (možno dolít trochu vody či vína dle potřeby, sovněž směs můžeme osolit). Když je nesýr rozpuštěn, přemístíme hmotu do předehřátého fonduovače a podáváme s opečenými malými kostkami pečiva (toastový chléb opečeme v topinkovači a poté nakrájíme, bagetu nakrájíme a osmahneme na pánvi), které do zahřívané hmoty namáčíme.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
No Internet Connection