Dýňové rizoto po jamajsku

Dýňové rizoto po jamajsku
 50 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
červené fazole170 g
kokosové mléko275 ml
dýně225 g
mrkev1 - 2 ks
cibule1 - 2 ks
čerstvě drcený pepř
sůl
tymián
rýže natural225 g
Reklama

Extrémně lahodné a syté rizoto s kokosovou příchutí.

Den předem namočené fazole dáme vařit do hrnce s vodou alespoň 1h (fazolím z konzervy stačí 10 minut). Ke konci do vody přidáme kokosové mléko. Oloupeme dýni (hokkaido necháme se slupkou), odstraníme semínka a nakrájíme na kostky (asi 1-2 cm). Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu přidáme k fazolím a okořeňte čerstvě drceným pepřem, tymiánem a solí. Nakonec přidáme propláchnutou rýži a dolijeme vodu v hrnci tak, aby její hladina byla asi 1 nebo 2 cm nad zeleninou a rýží. Přivedeme do varu, dobře přikryjte pokličkou a povařte na mírném plameni 25 minut (nebo kolik je napsáno na obalu rýže), čas od času zkontrolujte a v případě potřeby dolijte trochu vody. Vyžaduje-li rýže 45 minut, doporučuji přidat dýni ke směsi až po 25 minutách vaření (jinak se dýně zcela rozpadne).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Thajské kari
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Burritos s guacamole
No Internet Connection