Dýňové rizoto po jamajsku

Dýňové rizoto po jamajsku
 50 min.
doba přípravy
 
pro 3-4 osoby

Budete potřebovat
červené fazole170 g
kokosové mléko275 ml
dýně225 g
mrkev1 - 2 ks
cibule1 - 2 ks
čerstvě drcený pepř
sůl1-2 lžičky (dle chuti)
tymián
rýže natural225 g

Extrémně lahodné, zdravé a syté rizoto s kokosovou příchutí. Jde navíc o velmi jednoduchý recept bez smažení - vše se nasype do vody a nechá vařit.

Den předem namočené fazole dáme vařit do velkého hrnce s vodou alespoň 1h (fazole z konzervy stačí slít a nevařit). Když jsou fazole uvařené, přidáme kokosové mléko a všechny ostatní suroviny: Oloupeme dýni (hokkaido necháme se slupkou), odstraníme semínka a nakrájíme na kostky (asi 1-2 cm). Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme do vody k fazolím a okořeníme čerstvě drceným pepřem, tymiánem a solí. Nakonec přidáme propláchnutou rýži natural (bílá by se rozvařila příliš brzy) a dolijeme vodu v hrnci tak, aby její hladina byla asi 1 nebo 2 cm nad zeleninou a rýží. Přivedeme do varu, dobře přikryjte pokličkou a povařte na mírném plameni 25 minut (nebo kolik je napsáno na obalu rýže), čas od času zkontrolujte a v případě potřeby dolijte trochu vody. Vyžaduje-li rýže 45 minut, doporučuji přidat dýni a mrkev ke směsi až po 25 minutách vaření (jinak se zcela rozvaří).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
No Internet Connection