Dýňové rizoto po jamajsku

 50 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Červené Fazole170 g
Kokosové Mléko275 ml
Dýně225 g
Mrkev1 - 2 ks
Cibule1 - 2 ks
Čerstvě Drcený Pepř
Sůl
Tymián
Rýže Natural225 g
Reklama
Dýňové rizoto po jamajsku

Extrémně lahodné a syté rizoto s kokosovou příchutí.

Den předem namočené fazole dáme vařit do hrnce s vodou alespoň 1h (fazolím z konzervy stačí 10 minut). Ke konci do vody přidáme kokosové mléko. Oloupeme dýni (hokkaido necháme se slupkou), odstraníme semínka a nakrájíme na kostky (asi 1-2 cm). Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu přidáme k fazolím a okořeňte čerstvě drceným pepřem, tymiánem a solí. Nakonec přidáme propláchnutou rýži a dolijeme vodu v hrnci tak, aby její hladina byla asi 1 nebo 2 cm nad zeleninou a rýží. Přivedeme do varu, dobře přikryjte pokličkou a povařte na mírném plameni 25 minut (nebo kolik je napsáno na obalu rýže), čas od času zkontrolujte a v případě potřeby dolijte trochu vody. Vyžaduje-li rýže 45 minut, doporučuji přidat dýni ke směsi až po 25 minutách vaření (jinak se dýně zcela rozpadne).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Burritos s guacamole
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
No Internet Connection