Dušená mrkev

Dušená mrkev
 15 min.
doba přípravy
 
pro 1 osobu

Budete potřebovat
mrkev2-3 větší mrkve na osobu
olejpolévková lžíce
jíška
sůlpůl lžičky
pepřtři špetky
muškáttři špetky
brambory

Velice snadný recept na jídlo plné betakarotenu.

Mrkev nastrouháme nahrubo, opražíme na troše oleje, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Po chvíli přidáme světlou jíšku (v jiném kastrole zahřejeme olej s moukou a mícháme do zežloutnutí nebo použijeme instantní jíšku), zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme jednu až dvě špetky muškátu. Podáváme s vařenými bramborami. Výborná je i s nakrájenou a opečenou seitanovou "chorizo" klobáskou (viz foto níže), kterou lze koupit v DM.

chorizo vegan

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(10)
Vytisknout  

Související články

Řepné karbanátky
Thajské kari
Hrášková polévka
No Internet Connection