Dušená mrkev

Dušená mrkev
 15 min.
doba přípravy
 
pro 1 osobu

Budete potřebovat
Mrkev2-3 ks na osobu
Olejpolévková lžíce
Jíška
Sůlpůl lžičky
Pepřtři špetky
Muškáttři špetky
Brambory
Reklama

Velice snadný recept na jídlo plné betakarotenu.

Mrkev nastrouháme nahrubo, opražíme na troše oleje, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Po chvíli přidáme světlou jíšku (v jiném kastrole zahřejeme olej s moukou a mícháme do zežloutnutí nebo použijeme instantní jíšku), zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme jednu až dvě špetky muškátu. Podáváme s vařenými bramborami.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(7)
Vytisknout  

Související články

Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dýňové rizoto po jamajsku
No Internet Connection