Dušená mrkev

Dušená mrkev
 15 min.
doba přípravy
 
pro 1 osobu

Budete potřebovat
mrkev2-3 větší mrkve na osobu
olejpolévková lžíce
jíška
sůlpůl lžičky
pepřtři špetky
muškáttři špetky
brambory
Reklama

Velice snadný recept na jídlo plné betakarotenu.

Mrkev nastrouháme nahrubo, opražíme na troše oleje, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Po chvíli přidáme světlou jíšku (v jiném kastrole zahřejeme olej s moukou a mícháme do zežloutnutí nebo použijeme instantní jíšku), zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme jednu až dvě špetky muškátu. Podáváme s vařenými bramborami. Výborná je i s nakrájenou a opečenou seitanovou "chorizo" klobáskou (viz foto níže), kterou lze koupit v DM.

chorizo vegan

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(10)
Vytisknout  

Související články

Thajské kari
Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
No Internet Connection