Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)

 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Řepkový Olej
Houby120 g
Sůl
Pepř
Kmín2 špetky
Bazalka4 špetky
Balzamikový Ocet1 lžíce
Rostlinné Mléko1/2 hrnku
Chilli
Česnek
Lahůdkové Droždí (Není Nutné)
Vegan Sýr (Není Nutný)
Bezvaječné Gnocchi1 balení
Zelená Petržel
Bazalka
Reklama
Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)

Italský recept ve veganské variantě, kdy jsou gnocchi doplněny o krémovou omáčku plnou hub.

V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej, poté přidáme směs lesních hub (čerstvé či mražené, sušené nutno namočit hodinu předem) a za stálého míchání opékáme. Po chvíli osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, sušenou bazalku a balzamikový ocet (lze přilít i deci červeného vína). Kdo má rád, může přidat i nakrájenou chilli papričku nebo dva rozmačkané stroužky česneku. Poté podlijeme 1 deci horké vody, a případně můžeme zamíchat i půl hrnku rostlinného mléka či smetany, aby se trochu neutralizovala kyselost. Ještě chvíli podusíme a poté ke směsi přidáme gnocchi uvařené dle návodu. Přidáme dvě hrsti nasekané petrželky, možno i trochu čerstvé bazalky a pečlivě promícháme.

Podáváme posypané lahůdkovým droždím nebo strouhaným veganským "sýrem" (ale jídlo je chutné i bez nich). Ozdobit můžeme např. čerstvou bazalkou a balzamikovým glazé (tmavý slakokyselý krém).

Doba přípravy: 15-20 minut

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Těstoviny à la mac & cheese
Veganské grilování (le grill)
No Internet Connection