Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)

Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)
 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
řepkový olej
houby120 g
sůl
pepř
kmín2 špetky
bazalka4 špetky
balzamikový ocet1 lžíce
rostlinné mléko1/2 hrnku
chilli
česnek
lahůdkové droždí (není nutné)
vegan sýr (není nutný)
bezvaječné gnocchi1 balení
zelená petržel
bazalka
Reklama

Italský recept ve veganské variantě, kdy jsou gnocchi doplněny o krémovou omáčku plnou hub.

V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej, poté přidáme směs lesních hub (čerstvé či mražené, sušené nutno namočit hodinu předem) a za stálého míchání opékáme. Po chvíli osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, sušenou bazalku a balzamikový ocet (lze přilít i deci červeného vína). Kdo má rád, může přidat i nakrájenou chilli papričku nebo dva rozmačkané stroužky česneku. Poté podlijeme 1 deci horké vody, a případně můžeme zamíchat i půl hrnku rostlinného mléka či smetany, aby se trochu neutralizovala kyselost. Ještě chvíli podusíme a poté ke směsi přidáme gnocchi uvařené dle návodu. Přidáme dvě hrsti nasekané petrželky, možno i trochu čerstvé bazalky a pečlivě promícháme.

Podáváme posypané lahůdkovým droždím nebo strouhaným veganským "sýrem" (ale jídlo je chutné i bez nich). Ozdobit můžeme např. čerstvou bazalkou a balzamikovým glazé (tmavý slakokyselý krém).

Doba přípravy: 15-20 minut

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(7)
Vytisknout  

Související články

Špagety s omáčkou z červené řepy
Hlíva a la ryba
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection