Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)

Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)
 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Řepkový Olej
Houby120 g
Sůl
Pepř
Kmín2 špetky
Bazalka4 špetky
Balzamikový Ocet1 lžíce
Rostlinné Mléko1/2 hrnku
Chilli
Česnek
Lahůdkové Droždí (Není Nutné)
Vegan Sýr (Není Nutný)
Bezvaječné Gnocchi1 balení
Zelená Petržel
Bazalka
Reklama

Italský recept ve veganské variantě, kdy jsou gnocchi doplněny o krémovou omáčku plnou hub.

V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej, poté přidáme směs lesních hub (čerstvé či mražené, sušené nutno namočit hodinu předem) a za stálého míchání opékáme. Po chvíli osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, sušenou bazalku a balzamikový ocet (lze přilít i deci červeného vína). Kdo má rád, může přidat i nakrájenou chilli papričku nebo dva rozmačkané stroužky česneku. Poté podlijeme 1 deci horké vody, a případně můžeme zamíchat i půl hrnku rostlinného mléka či smetany, aby se trochu neutralizovala kyselost. Ještě chvíli podusíme a poté ke směsi přidáme gnocchi uvařené dle návodu. Přidáme dvě hrsti nasekané petrželky, možno i trochu čerstvé bazalky a pečlivě promícháme.

Podáváme posypané lahůdkovým droždím nebo strouhaným veganským "sýrem" (ale jídlo je chutné i bez nich). Ozdobit můžeme např. čerstvou bazalkou a balzamikovým glazé (tmavý slakokyselý krém).

Doba přípravy: 15-20 minut

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Těstoviny à la mac & cheese
Veganské grilování (le grill)
No Internet Connection