Výtečné zapečené kapustičky

Výtečné zapečené kapustičky
 45 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
růžičková kapusta600 g
brambory300 g
rostlinná smetana250 ml
sůl
pepř
jarní cibulka1 ks
olejna smažení
rostlinné máslo či olejna vymazání
Reklama

Růžičkové kapustičky v křupavém bramborovém hávu, které dle zkušeností chutnají i jinak zarytým odpůrcům této zdravé zeleniny.

Růžičkovou kapustu pečlivě očistíme, důkladně omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Vodu potom dokonale slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Potom povařené kapustičky přendáme do větší veganským máslem (či margarínem) vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 rostlinné smetany, dobře je osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme.

Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném řepkovém oleji. Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě je společně krátce zapečeme. Při podávání můžeme kapustičky na talíři ještě posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou. Toto jídlo chutná i těm, kteří jinak kapustičky nemusí :-) 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(9)
Vytisknout  

Související články

Řepné karbanátky
Thajské kari
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection