Smažený celer a la kapr

Smažený celer a la kapr
 10 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Celer
ocet
sůl
pepř
koření na ryby
trojobal nebo hraška
olej
Reklama

Hledáte, co si připravit ke štědrovečerní večeři ale nejste fanoušek hub? V tom případě je celer ideální varianta, která je navíc i velmi levná.

Celer nakrájíme na půlkolečka (silnější) a na minutu vhodíme do vroucí osolené vody s octem (1 lžíce). Vyndáme, osolíme, opepříme, přidáme koření na ryby dle chuti (rozmarýn, oregáno, tymián apod.). Obalíme v hrašce vegan dle návodu nebo v trojobalu a osmažíme. Po smažení je dobré vysát přebytečný olej ubrousky. Podáváme s bramborovým salátem ze sojanézy a s kousky tofu hamburgeru. (Tip: ihned po osmažení projeďte celer na vidličce vroucí vodou. Tímto způsobem zůstane křupavý a bez omastku)

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(4)
Vytisknout  

Související články

Řepné karbanátky
Hlíva a la ryba
Thajské kari
No Internet Connection