Fazolová pomazánka / dresink

Fazolová pomazánka / dresink

Budete potřebovat
Červené fazoleHrnek (či plechovka)
Řepkový olej
Grilovací koření
Rostlinné mléko či rostlinná smetana
Reklama

Fazolové pomazánky jsou oblíbené hlavně díky vysokému obsahu bílkovin. Doporučujeme jako povinnou součást každé lednice, nejen pro případ nouze.

Suché fazole necháme přes noc namočit ve studené vodě a pak uvaříme doměkka. Fazole z konzervy scedíme a opláchneme. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme koření a fazole a pražíme, dokud se všechny fazole nezačnou loupat. Přidáme trochu rostlinného mléka či smetany a nakonec rozmixujeme, aby se vytvořila kaše s hrudkami. Servírujeme na chleba, jako přílohu, do tortill apod. (záleží na hustotě). Dle chuti lze přidat také česnek, tymián, chilli a další koření.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Hummus
Česneková pomazánka
Olivové paté
No Internet Connection