Fazolová pomazánka / dresink


Budete potřebovat
Červené FazoleHrnek (či plechovka)
Řepkový Olej
Grilovací Koření
Rostlinné Mléko Či Rostlinná Smetana
Reklama
Fazolová pomazánka / dresink

Fazolové pomazánky jsou oblíbené hlavně díky vysokému obsahu bílkovin. Doporučujeme jako povinnou součást každé lednice, nejen pro případ nouze.

Suché fazole necháme přes noc namočit ve studené vodě a pak uvaříme doměkka. Fazole z konzervy scedíme a opláchneme. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme koření a fazole a pražíme, dokud se všechny fazole nezačnou loupat. Přidáme trochu rostlinného mléka či smetany a nakonec rozmixujeme, aby se vytvořila kaše s hrudkami. Servírujeme na chleba, jako přílohu, do tortill apod. (záleží na hustotě). Dle chuti lze přidat také česnek, tymián, chilli a další koření.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hummus
Česneková pomazánka
Olivové paté
No Internet Connection