Burritos s kukuřicí

Burritos s kukuřicí

Budete potřebovat
olej
cibule
česnek3 stroužky
červené fazole v rajčatovém chilli nálevu NEBO
obyčejné přes noc namočené
rajčatové pyré passata (případně protlak,...)
mražená kukuřice
směs mexické bylinky
zpola vařená rýže
pšeničné tortilly
Reklama

V mexické kuchyni najdeme řadu přirozeně veganských jídel, kupříkladu tyto tortilly plněné rajčaty, fazolemi, rýží a kukuřicí.

Na olej dáme jednu cibuli, přidáme na kousíčky nakrájený česnek a necháme pustit aroma. Poté přidáme fazole (v plechovce nebo den namáčené a hodinu uvařené - v takovém případě dáme více rajského pyré a koření), asi tři hrsti mražené kukuřice, rajské pyré a bohatě okořeníme mexickými bylinkami nebo jinou směsí s podobným složením (sladká paprika, sušená cibule, česnek, pepř, oregáno, chilli, kmín, nové koření, muškátový oříšek, petržel).

Chvíli vaříme a pro zahuštění směsi přidáme zpola uvařenou rýži dle potřeby (asi čtvrt pytlíku) a odstavíme z ohně. Na tortillu rozložíme směs – ne moc, jen takový obdélníček – a zabalíme. Nejprve složíme levou a pravou stranu a přes to opatrně přehneme horní a dolní a otočíme na olejem vymazanou zapékací misku či plech. Necháme zapéct asi 10 minut. Před podáváním necháme burritos chvíli vychladnout a pro snadnější konzumaci překrojíme veprostřed.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
Řepné karbanátky
No Internet Connection