V mexické kuchyni najdeme řadu přirozeně veganských jídel, kupříkladu tyto tortilly plněné rajčaty, fazolemi, rýží a kukuřicí.
Na olej dáme jednu cibuli, přidáme na kousíčky nakrájený česnek a necháme pustit aroma. Poté přidáme fazole (v plechovce nebo den namáčené a hodinu uvařené - v takovém případě dáme více rajského pyré a koření), asi tři hrsti mražené kukuřice, rajské pyré a bohatě okořeníme mexickými bylinkami nebo jinou směsí s podobným složením (sladká paprika, sušená cibule, česnek, pepř, oregáno, chilli, kmín, nové koření, muškátový oříšek, petržel).
Chvíli vaříme a pro zahuštění směsi přidáme zpola uvařenou rýži dle potřeby (asi čtvrt pytlíku) a odstavíme z ohně. Na tortillu rozložíme směs – ne moc, jen takový obdélníček – a zabalíme. Nejprve složíme levou a pravou stranu a přes to opatrně přehneme horní a dolní a otočíme na olejem vymazanou zapékací misku či plech. Necháme zapéct asi 10 minut. Před podáváním necháme burritos chvíli vychladnout a pro snadnější konzumaci překrojíme veprostřed.