Bramborový salát

Bramborový salát
 50 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
brambory5 ks
cibule1 ks
mrkve2 ks
petržel
celer
sůl
pepř
cukr
ocet
kyselé okurky
plnotučná hořčice1 - 2 lžíce
veganská majonéza4 - 5 lžic
tofu (není nutné)200 g
kurkuma
černá sůl (vaječná příchuť)

Klasický vánoční pokrm má každá rodina ten nejlepší - porovnejte jej s naším.

Brambory uvaříme ve slupce (20 minut), mrkev, celer a petržel oloupeme a uvaříme (15 minut) v osolené vodě s pepřem, octem a trochou cukru. Trochu vody z vaření zeleniny pak můžeme po vychladnutí přidat do hotového salátu. Nakrájíme cibuli na malé kostičky a dáme do mísy na salát. Oloupáme brambory, nakrájíme na kostičky a smícháme s cibulí. Poté na kostičky nakrájíme ostatní vařenou zeleninu, kyselé okurky a vše v míse zamícháme. Přidáme hořčici, několik polévkových lžic veganské majonézy (či domácí sojanézy), promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme v lednici odpočinout.

Chcete-li v salátu chuťově i opticky nahradit vejce, nakrájejte bílé tofu natural (doporučuji Lunter s vápníkem) na malé kostičky, které prosolíte černou solí (seženete ve zdravých výživách - ve skutečnosti je spíše růžová) a polovinu posypte i trochou kurkumy (kvůli žluté barvě). Takto vytvořené bezva-jíčkové kostky zamíchejte do hotového salátu.

Celý salát ozdobíme kousky kyselé okurky, petrželkou, příp. tofu nebo rostlinným salámem (ve stylu šunky).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(6)
Vytisknout  

Související články

Hlíva a la ryba
Hlíva ústřičná s česnekem
Veganské chlebíčky (10 druhů)
No Internet Connection