#historie


Historie vegetariánství v Evropě

19. 06. 2020

Od prvních antických náznaků etického vegetariánství nás dělí více než 2500 let, přesto je pro drtivou většinu evropské populace vegetariánství a veganství stále něčím přehlíženým a...


Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni

18. 05. 2020

Seitanové „kuřecí“ burgery a veganské párky se možná jeví jako fenomén současné doby, ale rostlinné náhražky masa ve...


Jednoho dne přijdeme na to, že maso je vražda (The Times)

06. 05. 2017

Před několika lety jsem na Harvardu vedl diskusi se Stevenem Pinkerem, autorem nejprodávanějších knih o evoluční psychologii. Oba jsme tou dobou psali optimisticky laděné knihy, jeho The Better...


Naši chlupatí bližní

22. 06. 2013

O vztahu člověka a zvířat hovořili v Historii.cs z bioložka Helena Kholová a biolog a filosof Stanislav Komárek z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Moderovala historička Marie Koldinská....