Kari + čočka = ideální a jednoduchá kombinace.
Červenou čočku 10-12 minut vaříme ve vodě (změkne, zežloutne) a slijeme. Řapíkatý celer nasekáme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a zprudka orestujeme zeleninu na pánvi s trochou olivového oleje. Polovinu čočky rozmělníme na kaši (mixérem nebo přes síto) a poté všechnu čočku smícháme s opečenou zeleninou, kari, najemno nasekanou petrželkou, citronovou kůrou (není nutná), osolíme a opepříme. Do směsi postupně přisypáváme strouhanku dokud nemáme tvarovatelné těsto. Z hmoty vytvarujeme karbanátky (cca 8), obalíme ve strouhance a opečeme na troše olivového oleje na mírném plameni pět minut z každé strany. Podáváme s bramborami (vařenými či ochucenými grilovanými) nebo s pečivem. Tyto karbanátky jsou měkčí a drobivé, ale chuťově vynikající.