Kari karbanátky z červené čočky

Kari karbanátky z červené čočky
 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
vařená červená čočka330 g
řapíkatý celer1 - 2 ks
mrkev1 ks
česnek1 stroužek
strouhanka40 - 60 g
petrželhrst
kari1 lžíce
sůl
pepř
citronová kůra
olivový olej
Reklama

Kari + čočka = ideální a jednoduchá kombinace.

Červenou čočku 10-12 minut vaříme ve vodě (změkne, zežloutne) a slijeme. Řapíkatý celer nasekáme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a zprudka orestujeme zeleninu na pánvi s trochou olivového oleje. Polovinu čočky rozmělníme na kaši (mixérem nebo přes síto) a poté všechnu čočku smícháme s opečenou zeleninou, kari, najemno nasekanou petrželkou, citronovou kůrou (není nutná), osolíme a opepříme. Do směsi postupně přisypáváme strouhanku dokud nemáme tvarovatelné těsto. Z hmoty vytvarujeme karbanátky (cca 8), obalíme ve strouhance a opečeme na troše olivového oleje na mírném plameni pět minut z každé strany. Podáváme s bramborami (vařenými či ochucenými grilovanými) nebo s pečivem. Tyto karbanátky jsou měkčí a drobivé, ale chuťově vynikající.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Dýňové rizoto po jamajsku
Burritos s guacamole
No Internet Connection