Cous cous salát

Cous cous salát
 10 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
směs salátůdle chuti
cous cous
olivový olej
citron. šťáva
kořenídle chuti
okurky, rajské, olivy aj.dle chuti

Cous cous, druh těstoviny, známý svou bleskovou přípravou je v tomto receptu doplněn o směs listových salátů.

Připravíme si cous cous podle návodu - dáme vařit 1dl vody s dvěma lžičkami olivového oleje a půl lžičkou soli. Když se voda vaří, sejmeme s ohně a nasypeme 1dl cous cousu, promícháme a až se voda vstřebá, tak přiklopíme pokličkou a necháme 2 minuty bobtnat. Poté znovu dáme ještě na chvíli na oheň a mícháme vidličkou, aby se oddělila jednotlivá zrníčka a necháme vychladnout v lednici. Listy různých druhů salátů natrháme na větší kusy (někdy se prodává již natrhaná barevná směs různých listů), přelijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti a nakonec přidáme cous cous a pečlivě promícháme. Podle chuti můžeme přidat i další zeleninu (okurky, rajské, olivy, papriky apod.).

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Fazolový guláš
Ratatouille s kuskusem
Čočka na kyselo
No Internet Connection