Cous cous, druh těstoviny, známý svou bleskovou přípravou je v tomto receptu doplněn o směs listových salátů.
Připravíme si cous cous podle návodu - dáme vařit 1dl vody s dvěma lžičkami olivového oleje a půl lžičkou soli. Když se voda vaří, sejmeme s ohně a nasypeme 1dl cous cousu, promícháme a až se voda vstřebá, tak přiklopíme pokličkou a necháme 2 minuty bobtnat. Poté znovu dáme ještě na chvíli na oheň a mícháme vidličkou, aby se oddělila jednotlivá zrníčka a necháme vychladnout v lednici. Listy různých druhů salátů natrháme na větší kusy (někdy se prodává již natrhaná barevná směs různých listů), přelijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti a nakonec přidáme cous cous a pečlivě promícháme. Podle chuti můžeme přidat i další zeleninu (okurky, rajské, olivy, papriky apod.).